Един ден на Edna жена в Mall of Sofia

Един ден на Edna жена в Mall of Sofia
Снимка: Mall of Sofia

Мария Атанасова

Почти няма книга, предназначена за рекламисти, маркетолози и специалисти в областта на връзките с обществеността, в която до десетата страница да не е казано, че превръщането на една марка в нарицателно име, е гаранция за успешността на един продукт.

Едва ли примерът ми ще е нерелевантен, ако пренеса историите на "Памперс", "Ксерокс" и "Мартини", които от марки се превръщат в нарицателни имена. Преди години в София се случи същото... Защото има най-малко две неща, които няма как да объркаме тук - Университета и Мола. 

Mall of Sofia за пореден път доказва, че е първенец в много отношения, но и най-вече, че е различен.

Защото на всеки ъгъл в търговския център дебне грижа за клиента. Не само, за да задоволява основните му нужди, поддържайки високо ниво на обслужване и предлагане на разнообразни стоки и услуги по всеки джоб, но и с иновативни и нестандартни предложения.

Оказа се, че това е място в София, в което не просто можеш да получиш напълно безплатна консултация от един от най-добрите модни експерти в страната - Радостина Радичкова-Роди, но и докато си се разхождаш и пазаруваш в мола, можеш и да закупиш билет за някое културно събитие от специалния Art Point, който се помещава на партера. На всичкото отгоре, в края на този разглезващ и разтоварващ ден, можеш да се прибереш с безплатно такси, независимо в кой край на града живееш!

Решихме да изпробваме какво е чувството да се възползваме от тези услуги, и то накуп. Ето защо вчера прекарахме един следобед в мола, като главно действащо лице пред обектива беше един от най-свежите ни редактори от Edna – Лилия Огнянова.
Започваме!

Първо се отбихме до Art Point – артистично малко местенце във фоайето, където Лили отдели поне половин час да разпитва, разглежда и да се съветва с учтивата дама, продаваща билети. Всички събития са събрани на едно място. Буквално. И ако отидеш в 10, когато отваря Арт Пойнта, и останеш до 9 вечерта, пак ще имаш какво да правиш. Защото тези хора знаят всичко и увлекателно разказват – кой, къде, колко, до кога... Дори умеят да предвиждат с точност до минутата кога ще свършат билетите за наистина грандиозни събития!

В крайна сметка Лили си избра две събития, на които иска да отиде – концерт и театър.

Запътихме се към "Gossip Hair&Nails" и оставихме Лили в ръцете на Ангел. Той сътвори елегантен кок с двойна употреба – точно, каквато ни трябваше, и подходящ за театрална постановка, и удобен за танци.

Тандемът "Inglot" + Олга Кунчева дава резултат впечатляващ грим, нали!

Отиваме първо на театър.

Лили пожела изискана и атрактивна визия, за която Роди се погрижи безпогрешно. Подборът й бе следния: обемни "барокови" обици "d’Orne", шал от кожа с косъм и чанта-плик от "Parfois", биколор рокля-бюстие "Capasca", дълга жилетка "ck Calvin Klein" и скулптирани обувки "United Nude" от "Totally erected store". Коланът със златна верига е "Mango", черният плътен клин - "Terranova", а ръкавиците са "Esprit".

Започваме от дългата жилетка. Тя  никога не е била обект на небивал дизайнерски интерес и от години води скромно съществуване. Но именно заради тази й скромност тя лесно намира място и наред с белия тишърт, полото и кашмирения пуловер е една от основните дрехи, които ни помагат да сглобим тоалета си всяка сутрин.

"Усещаш ли приятен гъдел от кожата по шията?", пита Роди, а Лили скорострелно казва "Дааа, благодаря".

И започваме да си говорим за шаловете. Всяка Edna от нас има поне няколко. Притежаваме ленени, копринени, памучни и кашмирени. Някои жени сътворяват чудеса с умението да носят шала си като категоричен акцент, а французойките не излизат без него! За предстоящия студен сезон много шик изглежда комбинацията шал с косъм, носен с копринена риза или рокля с голи рамене.

Роклята, която Роди подбра за Лили, е сива. Не може да остане незабележима и същевременно е една от най-удачните дрехи за ежедневна употреба

Чанта – код виолетово. И Роди заразказва кратка история за бъдещето на този цвят. Нейната прогноза е, че следващите месеци ще виждаме този цвят основно в аксесоарите. "През лятото нюансът клонеше към люляк и лавандула, част от пастелната, сладоледена палитра, докато есента изисква по-наситени тонове. Инвестирайте разумно в този кралски цвят, комбинирането му с други цветове изисква доста умение! Черното и сивото са най-лесните и бързи отговори. Тогава виолетовото не крещи, а излъчва благородство."...

А...  ние с Лили се усмихваме, защото за пореден път си помисляме едновременно, че когато Роди говори, сякаш всичките други модни съвети губят давност на секундата.

Роди, много харесваме твоята пламенност и чаровен ентусиазъм!

Под екстравагантните обувки стои клинът. Той е добра основа за почти всяка рокля или туника и стои на почти всяка фигура. Особено черният, който издължава оптически.

С настроение и неподражаем стил Роди доведе визията на Лили до финал. Кратка почивка, забавна снимка и отиваме на концерт!

За концерта, на който Лили ще отиде, Роди подбра сет с вталена риза-деним "Playlife", милитъри парка с качулка "Mango" (Пристегната в долния си край връхна дреха с качулка, която наподобява яке) , клош пола с принт и колан от топло кафява кожа, вързан небрежно на талията от "Capasca", а ботушите от "Parfois" са до коляното и са със златист block ток.

Ризата, която никога не е напускала гардероба, сега е от деним със секси навити ръкави под топлината на парката. А тя властва от няколко сезона. Служи на ежедневния стил със своята недвусмислена практичност. Дали заради усещането за силата на униформата, дали от друго, но  тази дреха в милитъри зелено, силно пристегната в талията, с качулка и много джобове, ще е връхната дреха за всеки ден или за луди танци на концерт!

Принтирането на материи търпи сериозно развитие. Изминалият летен сезон беше потвърждение за това, а нещо ново за есента е реалистичният структурен принт. Добър пример за тази хиперреалистична тенденция е моделът на "Capasca" – обемна пола с принт на есенни листа или жилетката на "ck Calvin Klein" с поглед към града от високо, която Роди беше подбрала за предния сет на Лили.

Обувките на ток в последните години са обект на креативност и често засенчват дрехите. С едни ултимативни обувки можем да съживим всяка дреха. ”Ако маниерите правят жената, то обувките определено правят тоалета й”, казва Роди, докато оглежда до най-малкия детайл визията на Лили...

Усмивки, приказки и чар струяха вчера из коридорите на Mall of Sofia. Тепърва ни очакват нови приключения там, а вие... Вие, приятели, ще сте следващите главни действащи лица пред обектива ни!

Но да проявим малко търпение, а дотогава очакваме един интересен текст от Роди, в който тя ще ни разкаже малко повече за себе си, за стила, за модата, за вкуса. И най-вече, за безплатната услугата без аналог в София – личен моден консултант.

Тя е в Mall of Sofia и чака всяка Edna от вас, за да ви насочи, посъветва и вдъхнови. А ние се уверихме, че това е практично, лесно, безплатно и най-вече – мноооого приятно и забавно! Ако искате да се уверите, разгледайте галерията ни, проследяваща "Един ден на Edna жена в Mall of Sofia" ТУК.

До скоро!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти