Всички жени искат колкото може по-дълго да останат красиви и привлекателни. С напредването на възрастта е необходимо да се отделя повече внимание в грижата за кожата на лицето и шията, за да съхранят младостта и красотата ѝ за по-дълго време.
Съществуват най-разнообразни методи за запазване на младостта - кремове, терапии, специални процедури и т.н. Днес обаче, с помощта на Kozmetikata.com, ще ви дадем няколко насоки затова как да поддържате красотата си отвътре.
Става дума за правилно хранене, в което да присъстват нужните витамини и полезни вещества, които помагат за съхраняване на младостта.
Така например е добре да добавяте настърган морков към сосовете и салатите. Каротинът, който се съдържа в тях е отличен подхранващ компонент за кожата
Добавяйте свежи листа от спанак към салатите. В него се съдържа повече каротин, в сравнение с всичко останали видове салати
Редовно консумирайте пресни плодове и кисело мляко, яжте кайсии, праскови, манго, папая. Плодовете съдържат много витамини и микроелементи, а също и са богати хранителни вещества.
По-често консумирайте броколи (дори ако са в замразен вид), ги добавяйте към другите зеленчуци или ги поднасяйте като гарнитура към основните блюда
Нека ви стане навик редовното (ежедневно) консумиране на пресни зеленчуци или плодове.
Пийте сокове, които са богати на каротин. Ако вече ябълковият и портокаловият сок са ви станали скучни, подберете сокове от тропически плодове, например папая и манго.
Старайте се да се наспивате достатъчно, като не се вълнувате и преуморявате прекомерно. Както е известно, стресът оказва голямо влияние на състоянието на кожата.
Създавайте си повече приятни емоции в живота и зареждащи с позитивна енергия срещи с приятели и познати. Доброто настроение и позитивния поглед на живота не само помагат да преодолеете трудностите, но и влияе благотворно на здравето и красотата ни.
Съдържание на бета каротин в храните (в милиграми):
½ порция броколи (варени, задушени) - 646 мг;
½ порция сурови броколи - 634 мг;
½ порция пресни моркови, варени, задушени - 6280 мг;
½ порция спанак (варен) - 4386 мг;
100 гр спанак в суров вид - 1196 мг;
½ порция печени картофи - 13092 мг;
¼ порция сушени кайсии - 1403 мг;
½ порция пресни кайсии - 1207 мг;
½ порция консервирани кайсии - 1230 мг.