Жена, приятелка, майка...

Катето Евро
Снимка: Тодор Цветков

Катето Евро

Пишат ми много жени. Едни, за да изразят топлите си чувства към мен, други – с молба за съвет. Всяка от нас има своите хубави и тъжни моменти. Животът е като виенско колело – изведнъж си горе, в следващия миг отново си долу и бавно започваш поредното изкачване.

Няма правила, които ни учат как да живеем. Извън инстинктите, можем да се доверим на собствените си убеждения, които сме изградили с времето.

Целите трябва да ни водят напред. Без ясна цел, ние нямаме конкретна посока. Лутаме се в лабиринта на чувствата, налучкваме все някак пътя, но нищо не може да ни върне загубеното време. Не трябва да водим обречени битки. Когато не сме сигурни в себе си, не сме уверени и в онова, към което се стремим.

Не трябва да спираме да обичаме. Любовта към нашите близки е най-ярката пътеводна звезда. Тази звезда няма да видим на небосвода, тя е в сърцата на всяка от нас. Ако се научим да ценим красотата й, ще разберем че любовта не е непременно кратка. Колко дълго ще ни радва, зависи единствено от доверието ни към нея. Угасне ли звездата на любовта, имаме право и да мразим. Може да мрази само този, който е обичал много. Останалите обричаме на безразличие.

Да изглеждаме винаги спретнати, не е просто начин да привлечем вниманието на някого. Жената е създадена с идеята да радва очите на мъжкия свят. Ние сме крехки създания в ръцете на мъжете. Силата на прегръдката им е по-голяма, когато поддържаме външния си вид – така те имат повод да се гордеят с нас пред всички останали. Не сме ли повод за възхищение, никой няма да се сети и да ни критикува. Липсата на критика изобщо не е за предпочитане. Коя от нас не би искала да бъде забелязвана?

Подборът на хората, с които прекарваме свободното си време, осъществяваме според собствената си същност, а не според нужди, които така или иначе с времето се променят. Да има с кого да споделим радостта и тъгата, да сме готови да се отзовем в случай на необходимост, със сигурност ще ни направи по-щастливи и уверени. За мен семейството и приятелите винаги са били неотменна част от доброто.

Жената е като газирана напитка за пораснали момчета. Това е не просто рекламен слоган, а самата истина. Само Edna истинска жена знае как да направи живота на мъжа вълнуващ и незабравим. Винаги се намират поводи за шампанско, въпросът е да споделяме тези поводи с онзи, който наистина е доказал, че всяка от нас е единствена и незаменима.

Да си жена, е отговорност към красотата на живота. От нас и нашите постъпки зависи колко хора ще направим щастливи. Не мога, а и не искам да бъда нечия съдница, като раздавам съвети и напътствия. Но опитът, който съм натрупала и като жена, и като майка, и като приятел, мога спокойно да споделям с всяка от вас.

Чета всеки ред, който ми пишете. Каква по-голяма благодарност за това, че ме харесвате такава, каквато съм! Не се колебайте да ме питате за каквото и да е. Тук винаги съм насреща да обсъдим въпросите, които ви вълнуват.

Бъдете себе си. Отплата за това винаги има.

Прочетете още от Колонката на Катето Евро в Edna.bg:

Не съм Пепеляшка, но имах своя мълчалив принц

Ела, да се поцелуваме ей тука!

Всяка бръчка има своя история

Пишете на Катето Евро на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти