Ела, да се поцелуваме ей тука!

Катето Евро
Снимка: Тодор Цветков

Катето Евро

"Ела, да се поцелуваме ей тука!”

Преди много години, водени от първия си любовен трепет, с едно момче нямахме търпение да споделим първите си целувки. Те никога не се забравят. Те са от спомените, които оцеляват и успокояват в тъмното.

Случи се на морето. Звездите бяха големи колкото грахови зърна, а вечерният вятър рошеше косите ми. Бях наивна и млада. А колко бях хубава! В онези години трябваше да мине известно време преди да целунеш някого. Още помня пламъка в очите му и сега ми става приятно като си помисля, че той със сигурност също е виждал пламъка в моите.

Разхождам кучето си Джо по хладния пясък. Вървя бавно между караваните и кемперите, от които се чуват смях и радостни възгласи. Не бързам, защото вечерта е прекрасна.

Бързала съм цял живот, за да осъзная че хубавите неща те намират сами. Звездите отново са накацали по небето, а големи китайски фенери се носят към тях. Днес фенерите са част от обещание да останеш с някого.

Вървя сама и не спирам мислено да се връщам назад. Припомням си всеки негов жест, всяка мимика на лицето му преди неговите устни да докоснат моите за първи път. Няма нищо по-хубаво от очакването. Това го разбрах много по-късно. Ако всичко се случва светкавично, отегчението наваксва разстоянието, което вече си изминала.

Виждам момче и момиче, които стоят прегърнати. Заобикалям ги, не искам да прекъсна споделения им миг. Той също ще се превърне в спомен. В спомените с любимия трябва да останат двама.

Кучето ми не издава звук. То е умно и възпитано. Много хора нямат добротата в очите му. Сякаш осъзнава какво преживявам. Ситни с малките си крачета по пясъка, но и то не бърза. На морския бряг всичко се случва само.

Аз съм отдавна пораснало момиче.

Днес съм Edna жена, преживяла и първата среща, и първата целувка, и първата раздяла. Знам какво е да изпитваш любов, светът никога не ми е бил безразличен.

Светът е място, на което трябва да поделяме всичко хубаво помежду си.

Спомените са нашата лична любовна история – паметта, че ни е имало.

Отминавам момчето и момичето. Усмихвам се, докато отново поглеждам нагоре към небето. Китайските фенери също се превръщат в малки златни точици, а вечерният бриз отново роши косата ми. Вървя и си мисля колко съм щастлива, че съдбата е била благосклонна да имам толкова мили спомени.

"Ела, да се поцелуваме ей тука!"

"Идвам", отвръщам. Просто не бързам. Има дяволски много време да останем заедно.

Джо ме поглежда разбиращо и маха радостно с опашка.

Прочетете и още статии на Катето Евро:

Щастие в саксия

Всяка бръчка има своя история

10 неща, които научих за себе си

Пишете на Катето Евро на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти