Красотата винаги привлича

Катето Евро
Снимка: Тодор Цветков

Катето Евро

Еdna жена винаги трябва да има очи за красивото. Не само за начина, по който изглежда, а за света изобщо. Не е тайна, че именно нежната половина от човечеството прави нашия свят по-красив.

В приказките положителните героини винаги са красиви. Дали е кибритопродавачка, Пепеляшка или Снежанка, доброто винаги надделява над лошото и грозното. Грозното пате се превръща в красив лебед, защото е невинно по душа.

С времето преставаме да бъдем невинни, защото проблемите ни затрупват един след друг и ние трудно намираме начин да се отърсим от тях. Все още се уча да освобождавам себе си от излишния товар на огорчения и съмнения, които така или иначе не зависят от мен.

Свободата ни прави красиви.

Да обичаме е проявление на женската ни същност. Какво са без нас мъжете, които не са обичани и желани? Израстваме с нагласата, че животът без любов е пуст. Не непременно тъжен, но пуст. Затова сега за мен е много важно да мога да продължа да изпитвам любов не към някой конкретен мъж, а към съзидателната сила на мъжка природа.

Силата и красотата си отиват.

Вярвам, че по някакъв особен начин Edna жена може да запази докрай своята невинност. Стига да бъде първо честна към себе си. Не можеш да изпитваш чувства без да си добър към самия теб. Намирам смисъла в непрекъснатия стремеж да останем добри. Защото се раждаме добри, вярвам в това. Но някак с течение на времето забравяме добротата, заради която съществуваме.

В женската природа е закодирана нуждата да живеем в хармония със света около нас. Самите ние напомняме сезоните, които се сменят. С възрастта се променяме. Първо цъфтим като пролетно дърво, после се смеем на брега на морето, след това ни наляга носталгията на есента, последвана от мекия уют на огъня през зимата. Всеки сезон има своята красота, затова и ние жените трябва да се стремим да отстояваме своята.

Отмина и Светлата седмица и аз искрено се надявам в душите ни на любящи жени да бъде светло и занапред. Да продължаваме да обичаме с цялата си същност на героини от приказките, защото всъщност приказките са огледалото на света, в който обитаваме.

Красотата е във всяка от нас. Тя не е свързана с огледалото в банята. Трябва да се научим да се оглеждаме в себе си и да проумеем колко силна може да бъде тя. Красотата винаги привлича.

Разбира се, едно леко червило никога не е излишно.

Пишете на Катето Евро на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти