10 неща, които научих за себе си

Катето Евро
Снимка: Тодор Цветков

Катето Евро

С времето всички се променяме. Помъдряването е неизбежна част от нашия живот. Опитът ме научи на няколко неща, които искам да споделя с всички вас.

Научих се да ценя всяка секунда. Не трябва да пропиляваме нито миг в бездействие, защото винаги има какво да направим за себе си или за останалите.

Научих се да бъда търпелива. Edna жена не трябва да прибързва в решенията, които взема. Всяка постъпка или въздържането от определено действие трябва да бъде премислена. Присъщата ни емоционалност често погажда номера на нас самите и ние трябва да проявим разум дори в ситуации, които напомнят сцена от някой мелодраматичен роман.

Научих се да казвам „не”. Така се чувствам много по-спокойна и уверена, защото притесненията да отказваш каквото и да било са бумеранг, който те кара да се съмняваш в себе си.

Научих се да прощавам. Прошката е състояние, което създава комфорт за нас самите. Има много неща, които могат да бъдат простени и които само нашето женско его приемат за непростими. Който може да прощава, спи по-добре.

Научих се да се усмихвам повече. Животът не е сцена или част от телевизионен ситком. Да отминаваш с усмивка нещата, които така или иначе не зависят от теб и не са толкова важни, е оръжие, което обезкуражава и най-големия ти противник. Усмивката винаги привлича и изважда на показ доброто у другите.

Научих се да вярвам, че добротата е единственият начин съдбата да ти се отплати със същото. Никога не съм могла да мразя, а безразличието е по-обидно от омразата. Трябва да сме добри със себе си, с близките си и с хората, които ни обичат и подкрепят, защото в това за мен е начинът да живеем правилно.

Научих се да бъда взискателна към себе си. Цял живот съм спазвала дисциплина по отношение на своята работа. Това оказа много положителна роля и в личния ми живот, където хората са истински и имат своите чувства и очаквания. Дисциплината в отношенията ни към другите ни правят по-силни.

Научих се да правя компромиси с нещата, които съм безсилна да променя. Животът е низ от противоречия, пълен е с приятни и с лоши изненади. Можеш да получиш нещо за сметка на друго, но на каква цена решаваш единствено ти. Не плащай скъпо за нещо, което минава за обикновена прищявка.

Научих се да бъда толерантна. Хората имат своите качества и своите недостатъци. Нямаме право да бъдем съдници за личността им. Ако изискваме прекалено много, винаги получаваме твърде малко, затова харесвам хората да бъдат себе си.

Обичам. Винаги съм могла да обичам, а с времето се научих да обичам и себе си. Ако Еdna жена не цени собствените си достойнства, няма как да докаже пред света любовта си към другите.

На никого не давам съвет и на никого не бих желала да бъда критерии за каквото и да е. Всяка жена сама трябва да открие своите 10 начина да бъде щастлива. Така че – хванете химикалката и започнете да ги пишете. Ще се изненадате колко добре ще се почувствате след това.

Пишете на Катето Евро на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти