Жените имат безброй лица

Катето Евро
Снимка: Тодор Цветков

Катето Евро

Някъде бях прочела, че жените имат сто лица. Според мен те са много повече и кое от всичките ще използва Edna жена, зависи от обстоятелствата и от човека срещу нея. Независимо дали този човек е интимен мъж или просто приятел, най-важната предпоставка тя да остане привлекателна е доверието.

Доверието винаги изважда на показ готовността да се отзовем и да окажем подкрепа.

Винаги съм ненавиждала лъжата. От пиедестала на моите години така и не разбрах защо хората си служат с лъжи за щяло и нещяло.

Взаимното доверие е верният начин да бъдем себе си когато общуваме с другите. Но да очакваш съпричастност, подкрепа и помощ, когато умишлено въвеждаш някого в заблуда, е низко и жалко. Аз съм жена, която прощава лесно, но горчивият вкус остава. Има лъжи, които не се забравят и които помниш така, както помниш истинския сметанов вкус на сладолед от детството.

Жените имат безброй лица. Те използват своите скрити оръжия и често мъжете не разбират, че дори любовта за жената е спечелена битка в следствие на умелата ѝ стратегия. Вродената ни хитрост трябва да бъде използвана благоразумно и с мярка. В противен случай самите ние строим приказни пясъчни замъци, които рухват с първата по-голяма вълна по време на прилив.

Когато се поглеждаме в огледалото винаги трябва да виждаме себе си. Можем да сложим малко гланц, да сложим малко грим, но да останем сигурни, че отражението в огледалото – това сме ние. Не само защото гримът рано или късно трябва да бъде свален, а защото лекото подчертаване на някои черти ни прави още по-достоен обект на желание. Преекспонирането никога не е в наша полза. Така е и с думите, които изричаме – достатъчно е само леко да засилим патоса им и да осъзнаваме откъде започва лъжата.

Чистата съвест осигурява покой. За всяка Edna жена чувството за хармония е от изключителна важност. Майчинството ни учи да ценим всичко в живота и да разберем, че в него нещата са еднакво важни.

Доверието е истина.

Именно майчинството ни кара да се отнасяме към лъжата с такова огорчение. Децата ни имат цялото доверие на света, защото до определена възраст самите ние сме техният свят.

Снизходителността към лъжата е изпитание за чувствата, на които сме способни, независимо от количеството грим или от моментното ни настроение. Каквото и да изразява лицето на жената, тя със сигурност има простото очакване да не бъде лъгана.

Истината винаги е по-добрият съюзник в желанието Edna жена да бъде спечелена.

Пишете на Катето Евро на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти