Внимание! Пазете си децата!

Внимание! Пазете си децата!
Снимка: Thinkstock

Тодор Капитанов

Пазете си децата, родители! Затворете ги в стая, по възможност без прозорци!

Изолирайте ги от света, като им отнемете достъпа до телевизор, компютър и телефон! Не им позволявайте да се виждат с приятели, нито да разговарят с тях. Всъщност, ограничете им всякакви контакти с каквито и да е хора, дори и със самите вас! 

Колкото и маниакално и крайно да ви изглеждат тези мерки, бъдете убедени, че това е изцяло в интерес на детето ви и на обществото, в което живеете. Затова не се колебайте, а действайте!

Защо ви съветвам за незабавни драконови мерки към съществото, което обичате повече от всичко на света? Ами точно, защото го обичате и трябва да го защитите от света. То трябва да израсне като чиста и свела личност, с висок морал, образовано, самоконтролиращо се и да бъде пример за подрастващите след него.  

Практика сочи, че когато някой не е израснал като пример за обществото или вижда, че децата му не растат като такива, винаги намира оправдание в заобикалящата го реалност.

По-точно в лошите предавания по телевизията, които възпитават, че насилието е основен метод за решаване на проблемите, освен ако нямаш силиконов бюст и сочни устни. В неподходящата приятелска среда, която единствено провокира към злоупотреба с алкохол и наркотици. Също и в интернет, който е много лош, защото е пълно с порнография и търговски сайтове, който те убеждава, че е по-добре да си дадеш последните пари за миксер, вместо за хляб.

t
Снимка: Thinkstock

Няма как да пропуснем училището с неориентираните в него учители и, разбира се, държавата като цяло, защото, по дяволите, това държава ли е, в което живеем?!?

Познати ли са ви всички тези оправдания? Лично на мен ми омръзна да ги слушам. Затова и си позволявам да давам съвети като тези в началото на този текст.  

Ако и вие мислите по този начин, то най-добре ще е да ограничите общуването с детето си, защото иначе няма да се усетите как ще го обремените с подобни мисли и как ще заприлича на вас. А нали целта е то да стане по-добро във всичко. С подобно мислене със сигурност няма да му помогнете да се реализира като личност.

t
Снимка: Thinkstock

Убеден съм, че дадена ситуация може да бъде преодоляна, когато се намери коя е причината нещата да не вървят по план. Е, недоволните имат невероятен шанс, защото  проблемът е дефиниран по изключително конкретен начин – телевизията, приятели, интернет, училище, държава. Просто ги премахнете от живота си и току-виж, животът ви ще тръгне стремглаво нагоре. Според логиката следва да бъде така.

Готови ли сте да пробвате и докъде бихте стигнали? Ако въобще ви стиска да предприемете каквото и да е.

Пазете си децата! Изолирайте ги от всички и от всичко! Това ли е обаче е начинът за тяхното предпазване?

Докато мислите, че истинските проблеми са извън вас и семейството – да. 

t
Снимка: Thinkstock

Прочетете още от Тодор Капитанов:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти