Търся честна жена. Има ли такава?

жена
Снимка: Thinkstock

Тодор Капитанов

Нали сте чували за философа Диоген? Една от неговите странности била обикалянето на площада посред бял ден със запалена факла в ръка, а когато го питали какво прави, той казвал: “Търся честни хора”.

Философите са странни хора. Те се раждат, за да наблюдават себе си и околните. Да правят анализи, на които околните или се присмиват и не обръщат внимание, или остават в историята. Ако приемем подобно твърдение, то спокойно можем да направим извод, че мъжете са един вид „съвременните философи“ на тази земя. Няма момент, в който те да не анализират житейски ситуации и дават „велики“ абстрактни решения за обикновени битови проблеми.  

10 лъжи на мъжа, с които прелъстява жената (част 1)

Нещо повече – по примера на Диоген, „съвременните философи“ мъже често сами си създават проблемите, върху които се задълбочават и предлагат решения. Със сигурност обаче нещото, което най-много ги доближава до техния изявен предшественик, е търсенето на честни хора. По-конкретно - на честни жени.

Останаха ли честни жени? Имало ли ги е изобщо? Дали изобщо знаем за съществуването на подобни форми на живот?
Като представител на „съвременните философи“ ще опитам да дам отговора на база наблюдения и натрупаната до момента теория по въпроса.

Искаш красива кожа? Виж какво ти препоръчва Edna тук >>>

Ясно ми е, че всяка дама има своите женски тайни. Но стремежът, да ги запази само за себе си, неизбежно я тласка към безброй лъжи. Който няма тайни, той няма за какво да лъже.

Мъжете никога не казват какви жени харесват

Ето защо няма и честни жени. Те лъжат постоянно. Суетата им стига до такива размери, че се превръща в едно от най-честите основания за изричане на лъжи.  Като се започне от клишираните лъжи за килограмите и се стигне до възрастта, мерките на тялото и въобще всичко, което касае външния вид. Особено, когато разговорите на подобни теми не се водят очи в очи, просто няма да повярвате на какви лъжи са склонни жените, за да представят себе си като перфектното божествено създание. 

жена
Снимка: Thinkstock

За какво още лъжат жените? За секса. Докато мъжете лъжат за броя на половинките си, завишавайки малко бройката, то жените я занижават, за да не изглеждат в очите на другите като развратни, лесни и др., които да не подронват имиджа, който една дама трябва да има в обществото. Винаги съм се чудил защо е целия този фарс, при положение, че всички знаят истината.

Странно ми е подобно поведение, в което някой се оплита в лъжи относно себе си. Щях да разбера и оправдая подобни действия, ако те помагаха на самите жени, на хората около тях, на качеството им на живот и като цяло щастието на някого.  

Струва ли си да се преклониш пред жена? Да!

жена
Снимка: Thinkstock

Лъжата не води до нищо градивно, просто защото не е градивно действие. Дори и когато говорим за лъжа на битово ниво, където жените отново са изкусни лъжкини, без да подлагам на коментар дали го правят съзнателно, или не. Често зад думите им стои не точно буквален смисъл. Ако жена каже, че ви мрази, може би има предвид точно обратното. Ако твърди, че всичко е наред, знайте, че всъщност в женския ѝ свят е пълен хаос. Има ли още някой на тази земя, който да не знае този факт.

Защо обаче жените лъжат толкова много? Вероятно това е проявата на инстинкта им за самосъхранение. Ако не е това, този факт се обяснява единствено с глупост. Или просто едните лъжат от страх, а другите от глупост.

Прочетете още от Тодор Капитанов в Edna.bg:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти