Думите, които нараняват мъжете

Думите, които нараняват мъжете
Снимка: netinfo

Тодор Капитанов

Предварително искам да отбележа, че в тази статия не става въпрос за нараняване на сърцето и душата, което се случва при драматични житейски събития, а по-скоро за провокация, която оставя драскотина в съзнанието на мъжете.

Но натрупването на многобройни малки драскотини може да доведе до събития, които са в основата за възникването на неизлечими рани. Както в буквален, така и в преносен смисъл.

Много обичам приказката за лошата дума и опасната рана, в която мечката казала на човека: „дълбока рана заздравява, лоша дума не се забравя”. Мисля си, че всеки един от нас ежедневно трябва да си припомня тези думи на Ран Босилек.

Все по-рядко обръщаме внимание на общуването помежду ни и забравяме да се грижим за него. Да, за всяко общуваме между хората следва да се полагат ежедневни грижи, защото в противен случай ситуацията лесно излиза от контрол. Примери за това колкото искаш.

Всички дами много добре знаят, че думите, които казват на любимия си човек , могат да бъдат особено опасни. Най-вече когато са изречени непремерено по време на разгорещен спор или вследствие на умора. При мъжете егото е засилено, което е причина да обръщат внимание на абсолютно всички детайли, които се отнасят до тяхното поведение, оценка на мислите и действията, емоция, характер и пр.

Ето защо внимателно трябва да подбирате думите си. В противен случай може да съжалявате.

Снимка: netinfo

Става въпрос за думи, с които обезценявате чувството на партньора ви,  с които демонстрирате безразличие към него, сравнявате го с някой друг или го подреждате в общи рамки. Да не говорим за тези думи, с които се вменява вина, съжаление и омаловажаване на неговите действия. Най-голямата грешка, която жените могат да допуснат общуването с мъжете, е да демонстрират  безразличие към него и да го заплашват, че ще се разделят с него.

Трябва да знаете, че по-голямата част от мъжете само чакат жената до тях да демонстрира безразличие или да го заплаши с раздяла, че да приключат връзката си.

Снимка: netinfo

Ако един от двамата души вече не му пука за държанието на другия, това означава, че двойката е тръгнала по пътя на раздялата. Не казвайте неща, които изразяват безразличие. Вместо да нападате, по-добрият вариант е да изслушвате и обсъждате. Партньорът ви няма да говори открито с вас, ако смята, че възприемаме действията и мислите му за нелепи. Ще се почувства самотен и обиден. А това от своя страна ще подкопае самата връзка. Най-добре се опитайте да разберете какво точно провокира подобни чувства у вашия любим човек.

Снимка: netinfo

Със сигурност жените се дразнят на реплики от типа „Жената на Петър е много по-красива от теб. Да не ти разказвам и колко по-интелигентна е“.

В подобни ситуации мъжете се дразнят не по-малко отколкото жените. Дори повече в някои случаи. Никой мъж не трябва да разбира, че някой друг е по-силен, по-умен и по-можещ от него. А разбере ли тези неща от жената до себе си, тогава природата му го насочва към търсене на друга половинка, която ще му осигури комфорта да бъде най-умен, най-силен и най-можещ.

Снимка: netinfo

Вместо да давате някой друг за пример, фокусирайте се върху положителните неща от качествата на човека до вас. В противен случай наранявате човека до вас. А никой не заслужава това.

Завършвам с една любима българска поговорка, която също май забравихме последните години: „Блага дума железни врати отваря“.

Прочетете още от Тодор Капитанов в Edna.bg:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти