Влюби се, че да ти дойде акълът

Влюби се, че да ти дойде акълът
Снимка: Thinkstock

Тодор Капитанов

Според хората най-хубавите години от живота настъпват едва след като срещнеш своята половинка, както бабите обичат да наричат гаджетата ни. 

Хубавото е, че не е задължително да срещнеш точно своята половинка, за да настъпят хубавите години. Защото те настъпват тогава, когато човек се превърне в адекватен зрял човек.

Срещата на подходящ човек просто катализира процесите.

Колкото повече половинки сменяме, толкова повече израстваме. Напук на разбиранията на бабите ни.

Всяка половинка допринася за помъдряването ни с нещо. Рядко се намират такива хора, които могат да ни повлияят многопластово. Ето защо процесът е бавен.

Помъдряването всъщност е сбогуване с вредните и неработещи представи за живота, формирани от миролюбивата и необременена среда, в която близките ни хора се стараят да ни отглеждат и възпитават. В тази среда са ни научили, че не само сме най-умните, но сме и най-красивите.

Да, ама не! Най-красиви и най-умни сме за мама и тате по презумпция, но пред другите трябва да се съревноваваме. На арената на красотата и умността е доста жестоко, особено когато твоята половинка престане да споделя виждането, че си най-готиния на света и попадне в обятията на на най-близкия ти приятел например.

f
Снимка: Thinkstock

Ако някоя от половинките не ти е свивала подобен номер, няма как да помъдрееш и осъзнаеш, че никой с нищо не ти е длъжен в този живот и че всъщност е важна вътрешната красота, както казват всички грозотии на земята.

Друг признак на помъдряване, който настъпва след като срещаш някоя от своите половинки, е, че започваш да осъзнаваш колко вкусен може да бъде живота. Да, става въпрос за храната. Храната като събитие, като прекарване на времето с друг. Покрай половинката си човек започва да обиква изисканите ястия, сервирани в подходяща обстановка и по маниерен етикет.

f
Снимка: Thinkstock

Едва когато придобие „очи“ за подобни гастрономически изживявания, човек е готов да заклейми пубертетските закуски тип банички и дюнери, които има за цел единствено да те нахранят. Когато имаш половинка осъзнаваш, че проблемите относно храната стават приятно изживяване, колкото и да е странно това. Все пак като проблем пред теб не стои въпросът какво ще се яде, а къде ще вечеряме.  

Да намериш своята половинка има и недостатък, който не може да се преглътне въпреки всички други позитиви. Става въпрос за това, че приятелите вече не са това, което бяха. По-голямата част от приятелите ти изчезват, а тези, които остават, виждаш веднъж в месеца, защото имаш сериозна връзка, която неусетно обсебва почти цялото ти време.

f
Снимка: Thinkstock

Това е и причината дори да спреш алкохола. Последното може да е наистина фатално за дружбата с приятелите. А това не е много мъдър избор.

Да, мъдростта идва с любовта. Някои се разминават с нея, други я изпускат, а трети изобщо не я срещат.

След всичко описано дотук се чудя кой идиот е казал, че от любовта се оглупява. Ако някой го познава, моля да ми изпрати някакви контакти. Искам само да поспоря с него.

f
Снимка: Thinkstock

Прочетете още от Тодор Капитанов:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти