Вижте Том Ханкс като новия Джепето в „Пинокио“ и още (Плейлистът на Edna #15)

Том Ханкс Плейлистът на Edna
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Вижте поредната доза нови музикални парчета и трейлъри от изминалата седмица, на които си струва и вие да натиснете Play ►

МУЗИКА

Година по-късно

Първият сингъл на Måneskin за 2022 г. се казва “Supermodel”. Песента чухме за първи път на тазгодишния финал на Евровизия в Торино, след като италианците спечелиха конкурса миналата година и го доведоха у дома. Парчето е с по-леко поп и рок звучене в сравнение със “Zitti E Buoni”, което им донесе световна слава с победата в състезанието, а в клипа четиримата членове на бандата проследяват мистериозен модел през една трагична нощ.

Рок дистопия

През август тази година Muse издават деветия си студиен албум “Will of the People”, а месецът за британците започна с разпространението на едноименния им сингъл. В него си проличават думите на фронтмена Мат Белами, който споделя, че музикалната колекция е повлияна от „нарастващото чувство на нестабилност в света“. Групата остава вярна на характерния си стил, докато кадрите на клипа ни пренасят в дистопично пространство, където нашата действителност не изглежда същата.

Освобождението на Кристина

Кристина Агилера се завърна към корените си със своя първи испаноезичен албум от 2001 г. насам. “Aguilera” излезе в края на март, а след като още миналата година харесахме баладата “Somos Nada” (припомнете си тук), сега слушаме и новия сингъл – изкусителния “Suéltame”, дует с аржентинката
TINI
, към който скоро предстои да видим и видеоклип.

КИНО

Магията на желанията

Вечната история на дървеното момче оживява за пореден път, този път под режисурата на Робърт Земекис. „Пинокио“ излиза на 8 септември в стрийминг платформата Disney+, която тръгва и у нас през юни. Тийзър трейлърът ни разкрива първи кадри от филма, а акцент в тях е Том Ханкс, преобразен като майстора Джепето. 65-годишният актьор, когото това лято ще гледаме и в „Елвис“ (припомнете си тук), е в компанията на Синтия Ериво в ролята на Синята фея, Люк Евънс като Кочияша, Джоузеф Гордън Левит, който дава гласа си на Щуреца, и др.

Меню на ужасите

Новият филм на Адам Маккей (“Don’t Look Up”) ни отвежда в ексцентричния свят на кулинарията. Ралф Файнс е шеф Словик, който заедно с подчинените си в кухнята е създал специално многостепенно меню за отбрана публика, посрещната на отдалечен остров. Поднесените храни обаче крият някои шокиращи изненади, които гостите, сред които Аня Тейлър-Джой и Никалъс Холт, тепърва ще узнаят. Какви са те, ще разберем и ние в хорър комедията “The Menu”, която очакваме да излезе през ноември.

Отвъд въображението

Новият минисериал на HBO „Ирма Веп“ е римейк на едноименния филм от 1996 г. Сюжетът ни среща с актрисата Мира, в чийто живот границата между истина и фантазия се размива вследствие на скорошна раздяла и новата ѝ роля – на фаталната Ирма Век в римейк на френския ням филм „Вампирите“. Между сложен личен живот, нуждата да разнообрази кариерата си с качествен филм и чудат режисьор, събитията в живота ѝ ескалират, въпросът е дали ще успее да подреди всичко, преоткривайки себе си. Осемте епизода с Алисия Викандер в главната роля можем да гледаме от 6 юни в HBO Max.

ОЩЕ

Непогрешимият стил на Елизабет Втора

В уикенда след празненствата по случай Платинения юбилей на Елизабет Втора не може да пропуснем гостуването ѝ в “Life In Looks” на Vogue. Пред камерата и албума с нейни най-емблематичните визии обаче не е самата кралица, а редакторът на списанието Хамиш Боулс, който започва с прегледа на гардероба на кралицата 90 години назад. От идентичните дрехи на Лилибет и нейната сестра принцеса Маргарет, през идеята на придворните да носи ярки цветове, за да се отличава винаги сред тълпата, до символизма в портрета по повод 96-ия ѝ рожден ден, стилът на най-дълго властващия монарх на Великобритания е всичко друго, но не и забравим.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти