Райън Гослинг в смъртна опасност и още (Плейлистът на Edna #14)

Райън Гослинг Плейлистът на Edna
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Ето я ежеседмичната доза нови музикални парчета и филмови трейлъри от последните 7 дни, на които ние натиснахме Play ► и заслужиха място в Плейлистa на Edna. Пуснете си ги и вие!

МУЗИКА

Неонови отвари

След “One Kiss” от 2018 г. Дуа Липа и Калвин Харис отново се събират за следващ летен хит. Осемдесетарският полъх се вписва идеално в звученето на последния албум на лондончанката от албански произход, но този път в “Potion”с австралийския диджей са в компанията на рапъра Young Thug. Облени в неонови светлини, кадрите ни пренасят на отдалечен остров, където във въздуха има любов и още нещо.

Самотно занимание

Том Одел издаде четвъртия си албум преди почти година, но вече ни представя още нови песни. Сред тях е кратката и семпла като текст, но наситена с емоции “Sad Anymore”, към която излезе и официално анимирано видео. Само с няколко фрази 31-годишният британец предава чувството на тъга и мислите около него – желанието то да спре и въпросите какво не правиш както трябва, за да бъдеш като останалите щастливи хора. „Бъдейки честен, доколкото мога, се надявам хората, които се чувстват тъжни също понякога, да бъдат по-малко самотни…“, пише Одел в социалните си профили.

Нищо лично

Гена от So Called Crew обединява сили със Секта в общия им албум „Интервенция“, който излиза на 4 юни. Новият сингъл, което излезе в музикалните платформи, е „Руска рулетка“, а в него с римите на Секта на прицел е егото и превръщането в „това, на което сме жертва“. Ако новите парчета ви се слушат на живо, през юни рап поетите тръгват на минитурне в няколко града.

КИНО

Законът на джунглата

Освен в „3000 години копнеж“ (припомнете си тук) тази година ще видим Идрис Елба в още една роля – тази на д-р Нейт Даниълс, вдовец с две дъщери, който се опитва отново да се сближи с децата си по време на пътуване в Африка. Когато обаче се оказва, че лъв е избягал от резервата и започва да ги преследва, оцелявайки след бракониери, семейството трябва да брани собствения си живот. Режисьор на трилъра „Звяр“ (“Beast”) e Балтасар Кормакур, известен с напрегнати сюжети, разиграни насред природа („Дрейф“, „Еверест“), а новата му лента излиза през август.

Взрив на тестостерон

Едно от най-очакваните летни заглавия това лято е “The Gray Man”, в който братята Русо събират един срещу друг Райън Гослинг и Крис Евънс. „Сивия мъж“ от заглавието е бившият служител на ЦРУ Кърт Гентри - опитен наемен убиец, който обаче се е превърнал в мишена, преследвана от фанатичния Лойд Хансен (Крис Евънс). Той също е бивш кадър на ЦРУ, готов на всичко, за да изпълни новата си мисия, включваща преследване през няколко държави. Зрелищната битка между двамата в компанията на агент Дани Миранда (Ана де Армас) ще можем да видим от 22 юли, когато екшън трилърът излиза в Netflix.

Нова мисия

Дългоочакваният нов филм от поредицата „Мисията невъзможна“ вече си има не само официално име, но и първи трейлър. След няколко прекъсвания на снимките заради COVID-19 „Първа разплата – част първа“ очакваме да излезе през юли 2023 г., а от кадрите разбираме, че за Итън Хънт „дните борба за всеобщото благо свършиха“. Подробности от сюжета все още не са ясни, освен че очевидно агентът и съмишлениците му трябва да се справят с враг, който иска да контролира човечеството и „концепцията за правилна и грешно“ за векове напред. В старите си роли отново влизат Саймън Пег, Ребека Фъргюсън и Ванеса Кърби, а сред новите попълнения виждаме Хейли Атуел. Едно нещо обаче си остава непроменено – Том Круз и каскадите, от които настръхваме, знаейки, че ги изпълнява сам.

ОЩЕ

Да летиш като легенда

И една последна доза Том Круз (поне засега) – покрай „Топ Гън“ актьорът гостува в шоуто на Джеймс Кордън, качвайки британския комик на борда на винтидж боен самолет, а след това и на модерен модел за военновъздушни цели. Докато страхът остава за водещия, за нас са единствено забавните моменти, в които можем да видим и себе си - екстремното преживяване не е съвсем по вкуса на Кордън, но как да откажеш да бъдеш понесен във въздуха от истинска екшън звезда? Вероятно същото си е мислил и предния път, когато скочи с парашут заедно с Том Круз през лятото на 2018 г. по повод премиерата на „Мисията невъзможна: Разпад“ (припомнете си тук).

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти