Плейлистът на Edna (№4): Пинк споделя тайни, Оскар Уайлд оживява на голям екран, а Том Круз едва не предизвиква инфаркт заради парашут

Том Круз
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Новият въпрос на Edna от началната страница на сайта е „Как си оправяте настроението в дъждовното лято тази година?“. Е, няма само да питаме - ето ви още един начин да усмихнете ушите и очите си, освен посочените в отговорите от анкетата.

Вижте избраниците ни в Плейлиста на Edna от последната седмица, които е време да си пуснете, ако случайно не са ви попаднали! 

МУЗИКА

Пиперливи тайни

Четвъртият сингъл от последния албум на Пинк – “Beautiful Trauma”, разказва за тайните, които всеки държи под ключ. “Secrets” показва обаче, че споделянето им може да бъде освобождаващо, както показва и цветното видео - очевидно в подкрепа на ЛГБТ движението, защото не е редно някои да се чувстват в мир със себе си само през юни.

Лятото е близо с Лени Кравиц

Ще се хванем на думите на Лени от парчето “5 More Days Til Summer”, че лятото идва след броени дни, макар облаците и дъждът да ни говорят друго. Зад слънчевата мелодия обаче слушаме тъжен текст от първо лице за мъж, който работи през нощта и спи през деня. Дали самият изпълнител няма предвид себе си – отговорите на този и още въпроси вероятно ще разберем от новия албум на Лени Кравиц – “Raise Vibration”, който се очаква на 7 септември.

Софийска любов

Новото видео на изпълнителката “Wantchu” ни прави свидетели на съвременна градска любовна история, която няма happy end, защото хубавото и лошото се повтаря отново и отново. Визуално красив, но без да натруфен, от клипа ни лъхва типична софийска атмосфера, а настроението от клипа чудесно подхожда на парчето. Във видеото Рут очевидно играе себе си, а като изключим картината, остава вярна на правенето на супер свежи проекти като този.

КИНО

Рупърт Еверет като Оскар Уайлд

Повечето от нас сигурно помнят Рупърт Еверет от ролята му в „Сватбата на най-добрия ми приятел“, но ето че се задава друг негов проект, който може би ще измести горното заглавие в спомените ни. „Щастливият принц“ е не само режисьорски дебют за англичанина – в него той ще влезе в кожата на не кого да е, а самия Оскар Уайлд. Критиците вече сипят похвали за филма, който проследява най-трудния период на писателя – отхвърлянето от обществото заради неговата сексуална ориентация и последните дни от живота му. Лентата се очаква по света през октомври.

Оскар Айзък срещу Бен Кингсли

„Операция Край“ проследява историята за залавянето на Адолф Айхман (Бен Кинсгли) – така наречения архитект на Холокста и приближен на Хитлер, който успява да избяга след в края на Втората световна война. Докато е подготвян за изправяне пред съд, манипулациите и емоциите между него и екипа, който го залавя, ескалират, а изходът от делото става неясен. Световната премиера на филма е през септември, стискаме палци да стигне и до тук по легален път.

Хилари Суонк в семейна криза

Героинята на двукратната носителка на Оскар Хилари Суонк  в „Семейна криза“ – Бриджит, се връща у дома по молба на брат си Ники (Майкъл Шанън). Причината е майка им (Блайт Данър), която развива Алцхаймер, но техният баща (Робърт Форстър) не иска и да чуе за старчески дом. От “Variety” описват филма като „сърцераздирателен и забавен“, а Бриджит – „една от най-добрите роли на Суонк“. Трейлърът най-вече ни подготвя за история, която връща към обещанието за любов – „в добро и лошо, в здраве и болест, докато смъртта ни раздели“.

ОЩЕ

Двама актьори и половина в един скок

„Най-лошото в това е, че и ако двамата умрем, за мен никой няма да пише в медиите.“ Ето такива мисли минават през ума на актьора и водещ Джеймс Кордън преди да скочи с парашут от височина над 4500 м в компанията на Том Круз. Да влезеш във филм като „Мисията невъзможна“ явно не е толкова приятно, колкото изглежда отстрани, затова по-добре кротко да се насладим на зрелището в шестата част от седалката в кино салона.

Виж още:

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти