Ралф Файнс бяга от престъпление и още (Плейлистът на Edna #13)

Плейлистът на Edna Ралф Файнс
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Вижте поредната доза нови музикални парчета и трейлъри от последната седмица, на които си струва и вие да натиснете Play ►

МУЗИКА

Смяна в звученето

Парис Джаксън издаде дебютния си албум “Wilted” през 2020 г., а последното гледахме видеото към меланхоличната ѝ песен “Eyelids” (припомнете си тук). Сега след късосвирещата си колекция “Lost” от февруари 2022 г. слушаме и още по-новия ѝ сингъл “Lighthouse”. В него тя излива разбитото си сърце с гръндж звучене и естетиката на кадрите от клипа, вдъхновени от видеото на Nirvana към парчето “Silver”.

Няма да спим

Свикнали сме през годините Криста да прави редки, но запомнящи се появи със свои авторски заглавия. От певицата, която наскоро стана част от лейбъла Monte Music, последно слушахме „Отново“ преди година (припомнете си тук), а сега Кръстина Кокорска, каквото е истинското ѝ име, издаде сингъла „Будни“. Свежото парче с фънк и R’n’B влияние ни напомня едновременно за 70-те и 90-те години, а режисьор на бликащото от цветове видео е Bashmotion.

Затегнете коланите

Отново ни става леко на душата с поредното заглавие от EP-то на Мила Роберт „До4уване“ след „Карам“ (припомнете си тук) и „Момент“ (припомнете си тук). „Синя зона“ се ражда за един час, след като певицата поема предизвикателството да създаде песен за този срок заедно с музиканта Роби Николов. С това можем да си обясним и продължителността на парчето от само 1 минута и 10 секунди, в която Мила използва метафори за рисковете и безопасността, с които преминаваме през живота, и манифестира желанието си да лети по-често, влизайки в ролята на стюардеса.

КИНО

Сблъсък на култури

Ралф Файнс и Джесика Частейн влизат в ролите на Дейвид и Джо Хенингър, които пътуват за пищно парти на стар приятел в Мароко. След като съпругът блъска с колата си местен мъж, двойката се надява да прикрият инцидента, споразумявайки се с полицията. Намеренията им са напът да пропаднат заради бащата на жертвата и исканията му, които пръв поглед изглеждат безобидни, но могат да крият нещо повече. “The Forgiven” е екранизация по едноименния психологически трилър на Лорънс Озбърн от 2012 г. и вече получава позитивни отзиви за режисурата на Джон Майкъл Макдона и химията между актьорите, сред които виждаме и Мат Смит.

С половин век зад гърба си

Следващото документално заглавие на Netflix, посветено на музикален артист, намира Дженифър Лопес вече навършила 50 и в началото на втората половина от живота си. “Halftime” се фокусира най-вече върху подготовката за изпълнението ѝ на финала на Супербоул през 2020 г., докато надеждите да получи номинация „Оскар“ за изпълнението в „Да свалиш Уолстрийт“ се сгромолясват. Във филма, който излиза на 14 юни, виждаме още архивни кадри, откровени признания и дори поява от Бен Афлек пред камерата.

Из дебрите на въображението

Първи кадри от новия филм на Джордж Милър („Лудият Макс“) дойдоха тъкмо навреме покрай представянето му на Фестивала в Кан тези дни. Сюжетът ни среща със самотната Алитеа, която си купува сувенир от пазар в Истанбул, без да предполага, че него ще излезе дух от бутилката, очакващ да ѝ изпълни три желания. Тяхното запознанство води до последствия, каквито никой от тях не би предположил, а докъде ще стигнат, ще разберем през лятото, когато Фантастичната комедия „3000 години копнеж“ начело с участието Тилда Суинтън и Идрис Елба излиза по екраните.

ОЩЕ

Скоро, в една далечна галактика

Фотографът Ани Лейбовиц се завръща към снимките за списание Vanity Fair с нова иконична корица, която събира герои от новата епоха на „Междузвездни войни“. Освен Педро Паскал и Росарио Доусън от „Мандалорианеца“, почетно място тук заема Юън Макгрегър, когото отново ще видим в образа на Оби Уан Кеноби в едноименния сериал на Disney+, посветен на героя. През 2022 г. излиза и сериалът „Андор“ – предистория на „Rogue One: История от Междузвездни войни“ (2016 г.), където Диего Луна се завръща към образа на шпионина Касиан Андор.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти