Даниел Радклиф в най-странната си роля досега и още (Плейлистът на Edna #11)

Даниел Радклиф Плейлистът на Edna
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Вижте поредната доза нови музикални парчета и трейлъри от последната седмица, на които си струва и вие да натиснете Play ►

МУЗИКА

Уроци по себеобич

Сам Смит дава заявка за нов албум с първия си сингъл от 2020 г. насам. “Love Me More” разказва за трудния път към себеприемането и подхранването на обич към собствения си Аз, усложнено от хомосексуалната ориентация на изпълнителя и мнението на околните. Клипът започва с кратки откъси от архивни видеа, за да продължи със Смит, който минава през същата улица от видеото на “Stay With Me”, първия му голям хит, и танцува с приятели и драг кралици, оставайки верен на себе си.

Непосилна лекота

Последно гледахме клипа на „Карам“ (припомнете си тук), но сега отново е време за лежерно звучене от Мила Роберт, което е най-добре да се слуша под слънчевите лъчи - дори те да липсват, „Момент“ ще ги докара. По детски чистото видео е режисирано от Жоро Пеев, а певицата нарича парчето по свой текст и музика „мини разговор с Онова нещо, всеки го нарича с различни имена, много хора не му вярват, но аз без него съм наникъде“. Добавяме го не само към летния си плейлист, но и духовните практики.

Полет ръка за ръка

След две години отлагане „Топ Гън: Маверик“ излиза най-после в кината в края на май, а за да следва традицията на предшественика си от 1986 г., му трябва силна балада за саундтрак. Със задачата се заема Лейди Гага, създавайки “Hold My Hand”, която завладява с мощни вокали и достатъчно количество драматизъм. Звездата наскоро разкри, че е работила върху парчето от години, а резултатът накрая е „любовно писмо към света по време на тежки времена и след тях“.

КИНО

Тайни игри

Дългоочакваният психологически трилър “Don’t Worry Darling”, режисиран от Оливия Уайлд, ни пренася в утопична американска общност през 50-те години. В нея са настанени мъже, работещи за потайния проект Victory, и техните съпруги, а в замяна на дискретност семействата получават всичко, за което могат да мечтаят. Но когато една от домакините започва да забелязва зловещи неща, тя е готова на всичко, за да разбере какво всъщност се случва – включително да загуби съвършения начин на живот, който води. В главните роли влизат Флорънс Пю и Хари Стайлс, които се намират в компанията на Крис Пайн, Джема Чан и Оливия Уайлд с изпълнение и пред камера.

От странен по-странен

Следващата роля на Даниел Радклиф е в “Weird: The Al Yankovic Story” – биографичен филм за комедийния актьор и пародиен музикален изпълнител „Уиърд Ал“ Янкович. В първи кадри от тийзър трейлъра Радклиф е неузнаваем с къдрава перука, очила и американски акцент, докато се развихря на сцената с емблематичния за звездата акордеон, и дори го чуваме да пее. Дали сюжетът ще остане в 80-те години, или ще проследи в наши дни комика, активен и към момента, очакваме да разберем през септември 2022 г., когато заглавието трябва да излезе в стрийминг платформата Roku Channel.

Арт квартет

„Разговори с приятели“ е втората книга на Сали Руни след „Нормални хора“, която получава телевизионна екранизация. По новия едноименен сериал работи същия екип, за да проследи историята на две колежанки в Дъблин, занимаващи се с речетативна поезия. Когато биват забелязани и поканени у дома от млада жена есеист и фотограф, едното от момичетата започва връзка със съпруга ѝ актьор, а другото се сближава все повече с домакинята. Как ще се развият отношенията на четиримата герои, чиито животи се преплитат безвъзвратно, разбираме от 12-те епизода на BBC и Hulu, които започват от 15 май.

ОЩЕ

Смяна на ролите

МЕТ Гала окупира заглавията в началото на седмицата, но за разлика от пищните тоалети, нека обърнем внимание и на edna двойка, която остана встрани от центъра на вниманието. Актьорът Оскар Айзък и съпругата му Елвира Линд се заиграват с идеята от кого какво се очаква да облече - той се появи в пола, а тя – с панталони, като спазват и темата „Позлатената епоха“. Визиите им са дело на дизайнера Tom Browne, който ги кани на бала, след като вижда Айзък в пола на своята модна къща (припомнете си появата на звездата). А кои двойки имаха най-силно присъствие на червения килим пред музея „Метрополитън“, вижте тук.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти