Новият филм на Мария Бакалова е убийствена сатира и още (Плейлистът на Edna #10)

Мария Бакалова Плейлистът на Edna
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Ето я ежеседмичната доза нови музикални парчета и филмови трейлъри от последните 7 дни, на които ние натиснахме Play ► и заслужиха място в Плейлистa на Edna. Пуснете си ги и вие!

МУЗИКА

Да прегърнеш демоните си

Първо чухме “King” (припомнете си тук), а ето че за по-малко от два месеца Florence + The Machine издадоха и четвърти сингъл от предстоящия си албум “Dance Fever”, който очакваме на 13 май. С френетичния си ритъм “Free” разказва за предизвикателствата да живеем в свят с все по-малко логика и за кратките моменти на свобода. В ролята на тревожността, следваща Флорънс Уелч, влиза актьорът Бил Най, а това е поредното видео на бандата с режисьор Отъм де Уайлд („Ема“). Клипът е заснет в Киев в края на миналата година, разбираме от кадрите в края на видеото, и е посветен на украинския екип, работил по продукцията.

Носталгия във въздуха

Лиам Галахър подготвя третия си самостоятелен албум “C'mon You Know”, който излиза на 27 май. Дотогава можем да слушаме поредния сингъл от него – “Better Days”, описван от музиканта като „звукът на лятото“, и с право – слънчевият заряд на парчето ни доближава до настроението от предстоящия сезон, а кадрите ни връщат носталгията към рок видеата от 80-те и 90-те, заснети по покривите. Този тук е на хотела „Манчестър Мидланд“ в родния град на британеца.

Нещата от живота

Маги Джанаварова превръща моментите на слабост в сила с новата си песен „Виновен“. В нея певицата описва причинената ѝ болка от изневяра, а за видеото събира още шест популярни жени, които правят липсинг на парчето. „„Виновен“ е не само лична история, това е песен за женската сила, за способността ни да се справяме с трудностите, без да се самосъжаляваме и неслучайно във видеото участват едни от най-силните жени, които познавам“, раказва за R’n’B сингъла си изпълнителката.

КИНО

Викториански митове

От 13 май в Apple TV+ можем да гледаме минисериала „Змията от Есекс“ по едноименния роман на английската писателка Сара Пери. Шестте епизода ни запознават с вдовицата Кора Сийборн, която се мести от Лондон в Есекс, за да разследва твърденията за митична змия. След като в града се случва трагедия, Кора е обвинена за донесена лоша поличба, а междувременно тя и местният пастор Уил Рансъм започват отношения, които могат да бъдат пагубни. В главните роли в мрачния викториански тв разказ влизат Клеър Дейнс и Том Хидълстън.

Игра на живот и смърт

Новият филм с участието на Мария Бакалова е описван като „диво и смешно криминале“, „сатира, показателна за едно поколение“ с „убийствен обрат“ – буквално. Комбинацията от черна комедия и хорър “Bodies Bodies Bodies” проследява група 20-годишни приятели, които по време на купон в отдалечено имение започват игра на „убиец“. Когато обаче в къщата се случва истинско убийство, се налага да търсят по-усилено кой сред тях е извършителят. Мария е в образа на Бий – новото и наивно момиче в компанията, поканено от богатата си приятелка Софи (Аманда Стенбърг) и нейния най-добър приятел от детство Дейвид (Пийт Дейвидсън). Световната премиера е на 5 август, а ние се надяваме лентата да кацне и у нас!

Между време и пространство

Ако сте харесали филма „Жената на пътешественика във времето“ с Ерик Бана и Рейчъл Макадамс от 2009 г., за вас е и новата адаптация на едноименния роман, дело на HBO. Този път екранна двойка са Роуз Лесли и Тео Джеймс, чиито герои Клеър и Хенри не могат да бъдат напълно заедно заради генетичното разстройство на съпруга, което го кара да изчезва и да се появява на различна възраст и в различни моменти от живота им. Романтичната научна фантастика в шест епизода започва от 15 май.

ОЩЕ

Огън и пайети

Начело на тазгодишното издание на музикалния фестивал Coachella бяха звезди като The Weeknd, Swedish House Mafia, Хари Стайлс и Били Айлиш, която се превърна в най-младия хедлайнер в историята на събитието. Едно изпълнение обаче предизвика фурор преди дни и то благодарение на неочаквано доброто дуо Хари Стайлс и Шаная Туейн, появила се като гост изненада по време на неговото шоу. Облечени в блестящи костюми, те искрено се забавляваха, изпълнявайки хита на кънтри звездата “Man! I Feel Like A Woman!”, който може да видите във видеото тук. Двамата продължиха с песента ѝ “Still The One”, а Стайлс благодари на Туейн с думите: „В колата, с майка ми като дете, тази дама ме научи да пея. За спомените, които ми даде с майка ми, ще бъда вечно благодарен на теб. Това е много специално за мен. Много благодаря.“

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти