Лиам Нийсън под прицел в България и още (Плейлистът на Edna #7)

Лиам Нийсън
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Ако сте се чудели защо напоследък няма нов Плейлист, причината е усилената ни работа по един друг плейлист – този с интервюта от специалната ни поредица „10 известни мъже, които говорят за жени“ по повод 10-ия рожден ден на Edna. Всички интервюта гледайте накуп ТУК.

А докато продължаваме да запълваме позициите в него до 10, вижте поредната доза нови музикални парчета и трейлъри от изминалите 7 дни, на които си струва и вие да натиснете Play ►

МУЗИКА

На първи ред за шоуто на живота

Манди Мур обяви новия си албум “In Real Life” едновременно с премиерата на едноименния водещ сингъл. Предстоящата музикална колекция на актрисата и певица е вдъхновена от новата глава в живота ѝ като майка и стремежа да се наслаждаваш на живота в настоящето. Малките радости от него разкрива текстът на нежното парче “In Real Life” и видеото му, което събира кадри от ежедневието на Мур и това на нейни приятели и колеги.

За правото да бъдеш себе си

По-рано този месец излезе четвъртият сингъл на Coldplay от актуалния студиен албум на групата “Music of the Spheres”, а сега гледаме и официалното видео на “People of the Pride”. Песента носи политически заряд, вдъхновен от движенията в защита на чернокожите и ЛГБТ общността, който си проличава и в нетипичното за британската банда хард рок звучене, особено в сравнение с последните години. Тази стъпка настрани обаче отива на Крис Мартин и компания, а смесицата между концертни и анимационни кадри засилва социалното внушение.

Химн за свободни

Оставаме на социална вълна с Рут Колева, чиято нова песен е за смелостта да останеш верен на себе си, без да се срамуваш или търсиш одобрение. Върху музиката Рут отново работи с Георги Линев-Kan Wakan и Илияна Недялкова, а магията за видеото е дело на режисьора Георги Манов и оператора Александър Станишев. “Kiss My Attitude” звучи достатъчно заразително, за да го чуваме достатъчно често в ефира, но с послание и визия, която издига песента на следващо ниво, отличавайки я от масата.

КИНО

Секс, лъжи и още нещо

Минисериалът „Анатомия на един скандал“ пренася на екран едноименния бестселър на писателката Сара Вон. В него Сиена Милър е съпруга на уважаван политик, обвинен в сексуално насилие, а Мишел Докъри – прокурор, убеден, че той е виновен, колкото и да отрича. Наяве излизат тъмните страни на един брак и привилегированата политическа класа, показани както продуцентът Дейвид Е. Кели („Големите малки лъжи“, „Отмяната“) умее. Психологическата драма в шест епизода започва от 15 април в Netflix.

От стрелец в мишена

Американската премиера на екшън трилъра, който Лиам Нийсън и Моника Белучи снимаха в Бургас, е насрочена за края на април. В първия трейлър на “Memory” се срещаме с Алекс Люис (Нийсън) – застаряващ наемен убиец, който обаче отказва да изпълни следващата си поръчка, когато разбира, че мишената е дете. Спасявайки невинното момиче, организацията, на която доскоро е член, се обръща срещу него. Новата му цел е да намери и отстрани хората, които са го наели, но тръгвайки по петите им, Люис попада на агента на ФБР Винсънт Сера (Гай Пиърс), заради когото плановете на наемника може да се объркат.

Мечове, костюми и неон

Джейк Еделстайн се мести в Токио през 90-те с мечтата да стане разследващ журналист. Нает в екипа на водещ местен вестник, той се потапя в подземния свят на японската столица сред членовете на Якуза, но скоро му се налага да избира между това да остане верен на професионалния дълг, или да подбира информацията си така, че да не му коства живота. Вдъхновен от истинска история, сериалът “Tokyo Vice” идва в 10 епизода, които започват от 7 април по HBO Max с Ансел Елгорт в главната роля.

ОЩЕ

Какво крие Ел Макферсън

Чантата на Ел Макферсън наистина е като тази на Мери Попинс - нейната Dior побира повече неща, отколкото бихме предположили. Наред с вещи от първа необходимост, моделът, който в края на март навършва 58, показва и най-сантименталните предмети, които държи близо до сърцето си - снимки и спомени от своите синове, талисмани и карти с послания…Това, което си „взимаме“ от видеото, е новината, че Тялото, както наричат още Ел, пише книга и се учи да свири на китара. „Да започваш ново хоби е много важно. Мисля, че това е тайната да се поддържаш млад“, смята Макферсън и кои сме ние, за да спорим с една жена, която не само изглежда, но очевидно и се чувства по този начин.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти