Необичайният навик на Никол Кидман и още (Плейлистът на Edna #8)

Никол Кидман Плейлистът на Една
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Ето я ежеседмичната доза нови музикални парчета и филмови трейлъри от последните 7 дни, на които ние натиснахме Play ► и заслужиха място в Плейлистa на Edna. Пуснете си ги и вие!

Разговори със себе си

Със затоплянето на времето идва отново момент за лежерното звучене на Лорд от актуалния ѝ албум “Solar Power”. Новият сингъл от него “Secrets from a Girl (Who's Seen it All)” е за нетърпението да пораснем и емоционалния багаж, който трупаме през годините. Три версии от различни периоди на певицата се срещат във видеото, за да си дойде всяка от тях на мястото в историята на Лорд.

Експеримент по испански

Ед Шийрън и J Balvin са неочаквано добра комбинация в цели два сингъла, които издадоха в един същ ден заедно с видеоклипове: двуезичният “Forever My Love” и “Sigue”, който избирам за този списък – не защото е по-добрият (кой изобщо може да определи), а заради нетипичното за британеца регетон звучене. Почеркът на Шийрън се усеща на моменти в парчето, а видеоклипът може би спазва и добрият вкус именно заради неговото присъствие.

Нежна сила

Не си спомням кога последно съм гледала по-красив в семплостта си български видеоклип. Предполага го и темата на песента „Опора“, вдъхновена от труден момент в живота на Михаела Филева, която споделя, че успява да я напише за рекордно кратко време. Същото е положението и с организирането на видеото, режисирано от Васил Стефанов и Стефка Николова. Всичко, взето заедно, е ярко доказателство, че малкото е много повече!

Не можем да откажем

Дългоочакваният минисериал „Предложението“ (“The Offer”) на платформата Paramount+ тръгва от 28 април, за да покаже одисеята по направата на „Кръстникът“ – или както се отбелязва в трейлъра, „най-великият филм, който за малко да не бъде създаден“. Пренасяме се в 70-те години, за да видим отблизо как компанията Paramount има нужда от хит, за да се спаси, защо „Кръстникът“ се превръща в повече от история за гангстери, какви преговори е трябвало да се водят с мафията, и още. В главната роля на продуцента Албърт С. Руди е Майлс Телър, Джуно Темпъл гледаме като неговата секратарка и доверен човек, а Дан Фоглър („Фантастични животни) влиза в образа на самия Франсис Форд Копола.

Следващ шанс

Последно на голям екран видяхме Лена Хийди миналата година в „Кибритлийки“ (припомнете си тук), а сега актрисата от „Игра на тронове“ идва с поредната си екшън роля. В “9 Bullets” тя е писател и бивша бурлескова танцьорка, която решава да рискува всичко, за да спаси съседско дете от бившия си, набелязал семейството за мишена. В ролята на криминалния бос влиза Сам Уортингтън, а друго познато лице тук е Кам Джигандей.

„Аз съм жена, чуй ме как ръмжа“*

С доза магически реализъм и метафори минисериалът “Roar” представя осем необикновени истории от едноименната книга с разкази на Сесилия Ахърн от 2018 г. Осем актриси показват с изпълненията си какво е да си жена днес (както се пее и в една песен от 70-те: “I am woman, hear me roar”) – сред тях е Никол Кидман, чиято героиня яде снимки, Синтия Ериво, която играе майка без никаква идея откъде идват ухапванията по тялото ѝ, Алисън Бри в ролята на жена, разрешаваща сама убийството си, и др. Епизодите започват в стрийминг платформата Apple TV+ от 15 април.

ОЩЕ

„Оскар“ за съвършенство

Тазгодишните награди на Академията далеч нямат само един момент, заслужаващ внимание. Бионсе, която бе номинирана в категорията за Най-добра оригинална песен към филм, предварително записа изпълнение на “Be Alive” от „Методът Уилямс“, излъчено на церемонията. Кадрите от тенис кортовете в Комптън заслужават собствен „Оскар“ за всички елементи, които правят едно съвършено цяло - дизайнът на продукцията, костюмите, операторската работа и огънят на Куийн Би.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти