Битката на Пенелопе Крус и Антонио Бандерас пред камерата и още (Плейлистът на Edna #9)

Пенелопе Крус Антонио Бандерас Плейлистът на Edna
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Вижте поредната доза нови музикални парчета и трейлъри от последните дни, на които си струва и вие да натиснете Play ►

МУЗИКА

Без стрес

Лизо се завръща с фънки звучене в сингъла си “About Damn Time”, възпявайки промените в живота, които ни приближават към по-добрата ни версия. От посещение на група за взаимопомощ, облечена в анцуг, я виждаме преобразена в блeщукащо сценично облекло, за да празнува победите в живота – а във видеото певицата се връща и към музикалните си корени със свиренето на флейта. Парчето ще бъде част от четвъртия ѝ албум “Special”, който излиза през юли, и вече знаем какво ще слушаме това лято.

Световна класа

По-малко от месец след като представи видеото към „Опора“ (припомнете си тук), вече гледаме още един нов клип на Михаела Филева. За кадрите към „По-добра от мен“, поредния сингъл от албума ѝ „Ин и Ян“, тя работи за първи път с режисьорското дуо Стефко Маринов и Петър Андонов, и резултатът е зашеметяващ. В своята най-смела и огнена визия досега изпълнителката разказва за различните версии, които можем да бъдем. Тази година очакваме още изненади, след като Михаела Филева сподели, че ще я гледаме като Есмералда в мюзикъла „Парижката Света Богородица“, предстои ѝ национално турне и дори ще чуем нов албум!

С почит към публиката

Вече можем да слушаме новата музикална колекция на Любо Киров, която изпълнителят представи с емоционален концерт миналата седмица (припомнете си тук). Част от „Целуни ме“ е песента „Усеща се сила“, която певецът нарича „печата“ на този албум. С видеото към сингъла Любо отдава благодарност към феновете и музиката, събирайки кадри от грандиозния си концерт в Арена Армеец през октомври миналата година, които правят парчето още по-въздействащо.

Сладка раздяла

Чарли Екс Си Екс издаде шестия и последен сингъл от албума си “Crash” през март, а сега денс парчето се сдоби и с клип. В кадрите към “Used To Know Me” виждаме англичанката в няколко визии, докато пее за освобождението си от чужд контрол. И докато на пръв поглед става въпрос за край на любовна връзка, феновете подозират, че тя има предвид раздялата с досегашната ѝ звукозаписна компания – любопитно какво предстои нататък.

КИНО

Престъпление без наказание

Минисериалът на Hulu “Candy”, основан на действителни събития, ни пренася в Тексас през 80-те, когато примерната съпруга и майка Кенди Монгомъри се превръща в убиец. Започвайки афера със съпруга на своята приятелка Бети Гор, Кенди нанася 41 удара с брадва върху нея, но въпреки доказателствата не е призната за виновна от съда. Необичайната история ще бъде разказана в пет епизода с начало 9 май, а в главната роля влиза Джесика Бийл.

Сблъсък на его

Комедията “Official Competition” събира отново на екран Пенелопе Крус и Антонио Бандерас. Тук носителката на „Оскар“ играе режисьор, получил финансиране от милионер, за да направи успешен филм. Плановете обаче се объркват, когато събира двама актьори, които се оказват трудни за сработване – капризната суперзвезда Феликс (Бандерас) и претенциозният представител на елита Иван (Оскар Мартинез). Докато Лола се опитва да използва напрежението между двамата за добро, снимките се превръщат в битка, а резултатът за нас е сатира, осмиваща гордостта и надпреварата в света на изкуството - след премиерата във Венеция миналата година се надяваме заглавието да стигне и до фестивалите у нас през 2022 г.

Преди „Хамлет“

„Викингът“ идва на голям екран у нас от този петък, когато ще видим как режисьорът Робърт Игърс е пресъздал света от скандинавска легенда, вдъхновила „Хамлет“ на Шекспир. Лентата проследява млад принц, който бяга след като става свидетел на убийството на баща си, но още тогава се заклева, че ще се върне, за да спаси майка си и да отмъсти на виновника – своя чичо. Освен Александър Скарсгард в образа на порасналия викинг, гледаме още Аня Тейлър-Джой в ролята на неочакваната му спътница, а Никол Кидман и Итън Хоук - като родителите му.

Затишие пред буря

„Тор: Любов и гръмотевици“ идва в кината през юли, когато ще видим Крис Хемсуърт да се отправя на малко по-различно пътуване – към себе си. Оттеглянето на скандинавския бог в опит да намери вътрешен мир няма да продължи дълго заради нов враг. Но докато ни предстои да научим повече за него занапред, виждаме как бившата приятелка на Тор – Джейн Фостър, се оказва достойна за чука Мьолнир, който отива право в ръцете ѝ. Освен най-голямото разкритие за Натали Портман като новия Бог на гръмотевиците, в кадрите, озвучени от “Sweet Child O’ Mine” на Guns N' Roses, виждаме още Крис Прат, Теса Томпсън и съвсем бърз поглед върху Ръсел Кроу, който влиза в ролята на Зевс.

ОЩЕ

В чантата на Кортни Кокс

От списание InStyle карат Кортни Кокс да се върне към някои от най-значимите моменти в нейната кариера. За целта събират знакови предмети в чанта Christian Dior, които карат актрисата да разкаже не само за добре познатите роли в „Писък“ и „Приятели“, но и участието в клип на Брус Спрингстийн през 80-те и реклама на Tampax, която я превръща в първия човек, казал думата „цикъл“ от американския телевизионен екран. А знаехте ли, че тя за малко да вземе кафяв колан по будокон? Изглежда, че сътанието от бойно изкуство и йога е още един общ интерес между Кокс и добрата ѝ приятелка Дженифър Анистън, която също обича тези тренировки.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти