Съкровищата, скрити в рождения ни ден

жена рожден ден торта свещички свещи
Снимка: iStock

Илиaна Смилянова

Открай време в различни духовни дисциплини числата са врати навътре, водещи към скрити съкровища, към невидим с ежедневно око потенциал, който ни чака да го открием, да го събудим и извадим на светло, за да го осъществим – и себе си заедно с него.

В продължени на три поредни статии ще търсим ключове навътре според датата, на която сме родени, и идеите-вдъхновения, които нейната енергия ни подсказва.

Първият ден от месеца говори за потенциала и вътрешната ни потребност да бъдем пионери, да проправяме пътя на новото в сферата, която искрено ни интересува. Единицата като число ни подтиква към истинност, към отказ от лъжа и лицемерие, към откритост и смелост да изразяваме свободно пред себе си и пред другите мислите и чувствата си. Припомня ни да стоим на пътя на любовта, да не омаловажаваме  себе си и особено начина, по който се чувстваме.

Ако сме родени на втория ден от месеца, притежаваме умението да изслушваме, да бъдем добри партньори и да се радваме на живота всеки ден. Бидейки чувствителни към невидимото, сме изправени пред предизвикателството да го опознаваме, за да не се страхуваме излишно от различното и необичайното, а да се ползваме от даровете му. Носим потенциала да умеем и да даваме, и да получаваме, да сдобряваме и да допълваме, но без да обезличаваме и да отхвърляме както другия, така и себе си.

жена рожден ден торта свещи парти приятели
Снимка: iStock

Третият ден от всеки месец ни подсказва желание и стимул за растеж, за изява и напредък. Ако сме родени в този ден, умеем да обгрижваме, да отглеждаме, да откриваме онова, което е нужно на човек, на друго същество или ситуация, за да порасне и да надхвърли собствените си противоречия. Умеем да (се) помиряваме. Присъщи са ни ведрост и щедрост – и е важно да помним и да подхранваме ежедневно това и у себе си, и у другите.

Четвъртият ден от месеца като рожден ден ни дарява дарбата да бъдем трудолюбиви, работливи, внимателни и грижовни към другите и техните нужди – но без да загърбваме и да занемаряваме своите желания. Важно е да бъдем постоянни, упорити, а търпението е важен ключ, който може да ни доведе до жадувани съкровища, да ни помогне да развием, да реализираме талантите си и да се обогатим на всяко едно ниво.

Петият ден от месеца ни отваря вратите към познанието – и на материята, и на духа, и на магичната връзка помежду им. За човек, роден с тази енергия, е ключово да развива и следва интуицията си, да е верен на себе си и да не губи автентичността си, имитирайки чужди умения и постижения. Петицата ни подтиква да се променяме, да не се вкопчваме в статуквото, да разширяваме представите си – и за себе си, и за света. С благост.

Когато сме родени на шести, сме дарени със силна емоционалност – а това е и дар, и предизвикателство. Важно тогава за нас е да не я загърбваме и потискаме, но и да не ѝ даваме власт над ума и сърцето, а да се учим да я овладяваме, култивираме и да използваме силата ѝ милостиво и за добро. Шестицата е свързана с умението да обичаме и да правим с любов изборите си на всеки житейски кръстопът.

торта
Снимка: iStock/Getty Images

Седмият ден от месеца ни подтиква да се впускаме в житейски приключения.  Осмелявайки се да пътуваме – навътре и навън, ние опознаваме и себе си, и света, ставаме все по-уверени, придобиваме теоретични и практични умения как да преодоляваме препятствия от всякакъв вид. Важно е да се учим и от себе си, от онова, което сме преживели, и да внимаваме да не попадаме отново и отново в изчерпани и остарели житейски маршрути.

Осмицата ни дарява силата да опознаваме слабостите си, да не се стремим да ги унищожим, а да ги култивираме и така да ги превърнем в предимства. Ако сме родени на този ден, сме изправени пред предизвикателството да укротим и опитомим дивото – най-напред у себе си, да му помогнем да се повдигне, да придобием и изразим силата и виталността му. С приемане и любов.

Деветият ден от месеца ни учи да бъдем самостоятелни, да се грижим добре за себе си, да стоим здраво на земята, без да губим връзка с небесата. Добрата преценка на себе си и на реалността, умението да пускаме корени там, където сме, ни помагат да реализираме мечтите си, да различаваме съня от действителността и да изживяваме пълноценно и двете.

Десетият рожден ден обича вятъра на промените. Подтиква ни да не се носим по течението, да не се примиряваме, но и да не се съпротивляваме излишно. Сред дарбите ни са умението да се адаптираме, да бъдем гъвкави, да не възпрепятстваме нужните настъпващи промени. Да виждаме цялата картина, да не се фокусираме прекомерно върху детайлите ѝ – така съумяваме да открием и да опазим усещането за смисъла на случващото се във всеки един момент.

Следва продължение...

жена рожден ден торта свещи парти приятели
Снимка: iStock

Прочетете още от Илиана Смилянова:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти