4 подценявани, но безценни форми на интимност

любов двойка
Снимка: iStock

Интимността между двама партньори далеч надхвърля сексуалните отношения. Интимност е това, което може да превърне един полов акт в незабравимо изживяване, а едни обикновени взаимоотношения в дълбока любов.

Има някои състояния на особена близост, които можеш да усетиш само, ако с човека насреща имате нещо специално помежду си.

Спазвай тези 4 ритуала, за да поддържаш интимността във връзката ти

Взаимното мълчание да не се усеща неловко

Това да можете да прекарате време заедно, без да си говорите и пак да се чувствате добре един с друг, е една от най-подценяваните форми на интимност.

Да е първият човек, на когото искаш да споделиш добра (или пък лоша) новина

Това е и един от най-сигурните тестове да си отговорим на въпроса “Какво значи за мен този човек?”. Винаги искаме да споделим важните новини на най-най-близките си и това е друг вид важна интимност между партньори.

Да можете да се скарате спокойно

Тук трябва дебело да се подчертае, че не става дума да си търсите поводи за препирня с партньора! Но и да не изпадате в тих ужас какво може да донесе един скандал. Разправиите между двама влюбени може да бъдат дори нещо положително, което да заздрави връзката помежду им.

Всичко зависи от това как ще успеете да се справите с напрежението - ще разрешите ли конфликта още на момента или ще си легнете скарани и ще остане да тлее между вас? Ще имате ли смелостта и сигурността да споделите това, което наистина ви е на сърце, или ще се страхувате, че подобна искреност може да разклати отношенията ви? Да можем да се скараме и сдобрим с най-близките си е особена, но изключително важна форма на интимност.

Да можете да прекарате време един без друг

Усещането на безпокойство и несигурност, когато другият не е около нас, не е добър знак. Подобно явление говори, че дълбоко в себе си таите страх за връзката ви. Да можете да прекарвате спокойно времето си отделно, както и заедно, е сред най-неочакваните и подценявани форми на интимност.

Отношенията между двама души никога не са лесни, но ако чувствата (и страховете) се комуникират правилно с отсрещната страна и залагаме на честност, вместо на игрички, имаме по-голям шанс за успешна връзка. Интимността е в основата на всяка дългосрочна и искрена любов, нека не забравяме това.

10 знака, че страстта във връзката ти е все още жива

Още от автора: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти