Тайните на зодиака

Зодиакът привлича вниманието и любопитството на хората в продължение на векове. От древността до съвремието, хората са се обръщали към зодиакалните знаци за предсказване на бъдещето си. 

В тази статия ще се потопим в тайните на зодиака, ще разгадаем значението на всяка от дванадесетте зодии, характеристиките, силните страни и предизвикателства, които ни предлагат. 

хороскоп
Снимка: iStock

Овен

Колкото и невероятно да звучи, те не обичат да се карат и се страхуват от изоставяне. Колкото и огнена и избухлива натура да имат, съжаляват след всеки скандал, но надали някога ще си го признаят. Мразят да губят хора и биха искали да върнат обратно в живота си тези, които са прогонили с тежкия си характер.

Телец

Тайно се страхуват, че никой няма реална нужда от тях и биха били лесно забравени. Имат нужда да се чувстват търсени, желани и ценени, защото вътрешният им страх е, че може би са безполезни за най-близките си. Постоянно се питат дали значат нещо за някого.

Близнаци

Традиционно се твърди, че близнаците били двулични и сменят характера си спрямо средата около тях. Истината обаче е, че те са болезнено откровени, но страхът им от конфронтация и скандали ги кара да замаскирват честността си като хумор. Те са душата на компанията и изглежда, че винаги са заобиколени от хора, но вътре в себе си таят желанието да бъдат сами и оставени на спокойствие.

Рак

Дълбоко убедени, че всеки ги съди или критикува и това ги води до редки, но значителни избухвания, мислейки, че някой е погазил личността им. Страхът, че околните виждат всеки техен недостатък, ги тласка към самоизолация, а често и залитане в дълбок егоизъм.

хороскоп
Снимка: iStock

Лъв

Вътрешният им страх е, че те носят вината за всичко, случило се не както трябва, както и че не са истински обичани. Винаги се държат сякаш не им пука и не се влияят от ничие мнение, но дълбоко в себе си са крайно чувствителни и лесно раними.

Дева

Колкото подредени и целеустремени да изглеждат, те никога не биха си признали колко често изпитват трудности с поддържането на ред в живота си. Трудно им е да останат позитивно настроени, когато вътрешно се раздират от двоумения или недоволство.

Везни

На никого не биха признали, но всъщност често изпитват изгаряща завист, което отключва злото в тях. Поведението им към човека, на когото завиждат, може рязко да смени и да стане неприветливо или дори откровено лошо.

Скорпион

Искат другите да им вярват безпрекословно, но сами не биха се доверили на никого, нито пък биха допуснали някого до себе си. Съответно дълбоко се страхуват, че един ден най-сетне ще успеят да прогонят всички, но не знаят как да си помогнат.

зодии хороскоп
Снимка: iStock

Стрелец

Вътрешно се измъчват от мисълта дали всички ги харесват и мислят за перфектни. Биха направили и жертвали всичко, за да будят възхищение у околните, но също така ще изневеряват на партньора си тайно и продължително без никакви угризения. Това се дължи на вярата им, че подобни развлечения им се полагат по право. Разбира се, никога не биха си признали прегрешенията, но ще станат още по-обгрижващи към постоянния си партньор.

Козирог

Огромният страх от провал нажежява до червено амбициите им и ги превръща в работни роботи. Стараят се да привличат около себе си само хора, от които биха имали изгода, и които наричат “приятели”. В сърцето си обаче носят няколко личности, за които биха дали живота си и не могат да понесат мисълта, че нямат власт над съдбата и нещо лошо може да се случи на тези им любими хора, без те да могат да го предотвратят.

Водолей

Никога не биха си признали, но непрекъснато се сравняват с другите и подчиняват всичко в живота си на максимата “какво ще кажат хората”. Дълбоко критически настроени към партньорите си, но неспособни да понесат и минимална критика, насочена към тях.

Риби

Объркани и несигурни, те или се опитват да изградят образ на независими и държащи всичко под контрол, или отчаяно се надяват, че някой ще се появи и ще ги спаси. Обръщат себе си на жертва и често имат слабост да преувеличават страданията си. Колкото и емоционални да изглеждат, трудно се влюбват истински и по-често се държат студено с партньора си.

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Още от автора: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти