4 неща, които имаш нужда да чуеш

жена зима
Снимка: iStock

В природата на хората е да се съмняваме в себе си, да се подценяваме дори и да търсим грешките в нас самите. Колкото и да е важно да сме осъзнати като личности, да се стараем да се подобряваме, да растем като хора, да се борим с вредните навици и да знаем кога трябва първи да се извиним или първи да поемем инициативата, е хубаво да си припомняме някои важни неща.

С този текст искам да направя точно това - да сложа акцент върху истини, които лесно забравяме.

1. Да тръгнеш по нов път може да донесе чувство на самота - понякога решаваме, че е дошло времето да сменим посоката на живота си, да отворим нова страница, да стартираме отдавна замислен проект. Но хората около нас не ни разбират така, както ни се иска, не успяват да съзрат това, което ние виждаме в новоизбраната ни посока на действие. И изведнъж вместо еуфория, в нас се загнездва чувство на самота, дори изолация. Това обаче не следва да ни обезкуражава! Помнете, че е важна целта, към която се стремим, а не какво мислят другите. Тези, които наистина държат и вярват в нас, ще ни подкрепят, дори и да не ни разбират.

2. Понякога се спъваме и падаме - важното е колко бързо ще се изправим след това и дали ще продължим напред или ще се върнем назад. Винаги е по-лесно да стоим на добре отъпканата пътека, но приключенията започват, когато поемем към неизвестното и сами проправим път към мечтите си.

3. Дори и да ни е трудно сега, няма да остане завинаги така - напомняйте си, че всичко е период, дори хубавото. Периодите се сменят, след бурята идва слънце. Неуспехите не са фатален край на мечтите и желанията ни, а уроци, които, ако научим правилно, ще ни помогнат да разберем как да предотвратим следващи грешки. Не се отказвайте, а давайте смело.

жена зима
Снимка: iStock

4. Не оставяйте да изтлее пламъкът на желанията и стремежите - енергията е това, което ни движи напред, затова никога не позволявайте на вътрешното ни динамо да спре. Зареждайте батериите си с това, което действа най-добре за вас, и не се поддавайте на униние. Да, понякога е важно да си вземем почивка, но нека тя не се проточва прекалено, защото така ще загубим инерцията си. Подклаждайте желанията и стремежите си и така ще имате енергията да ги гоните и осъществявате.

Помнете, че ако вие не сте добри към себе си, няма как да очаквате някой друг да бъде. Както и че вие следва да сте най-големият поддръжник на себе си, защото щастието идва отвътре. Правете това, което смятате, че ще е най-добре за вас, и така ще се насочите по пътя на може би не най-спокойния, но със сигурност най-задоволителния и щастлив живот. Дерзайте!

Прочетете още от Лилия Огнянова: 

 

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти