Царски коледни сарми

Царски коледни сарми
Снимка: Thinkstock

Представяме ви една от първите рецепти, изпратена от читател, за новата ни коледна игра! Запознайте с условията и наградите ТУК и се включете и вие!

Необходими продукти:

4 бр. свински пържоли (вратни)
4 бр. по-големи зелеви листа
1 ч.л.червен пипер
1 ч.л.черен пипер на вкус
1 с.л. олио

Начин на приготвяне:

Избирам по-голяма зелка, за да бъдат зелевите листа по-големи и всяка пържола по възможност да може да бъде увита в един лист. Смесвам подправките (олиото с червения и черния пипер). 

Поръсвам всяка пържола (леко начукана) със сместа от подправки. Увивам в листата от кисело зеле възможно най-стегнато. Дъното на гювеч застилам с 2-3 по-дребни листа кисело зеле.

Върху тях нареждам завитите пържоли. Наливам в гювеча ¼ чаена чаша зелев сок. Слагам капака. Гювеча задължително се поставя в студена фурна. След като сложа гювеча с пържолите във фурната, загрявам до 220 градуса и след като достигне температурата, намалявам на 180 градуса и ги пека още минимум 1час.  

Рецептата ни е изпратена от Маргарита Йорданова

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти