Как да си направим цветни спагети

Как да си направим цветни спагети
Снимка: netinfo

Няма спор, че спагетите са Edna от любимите ни храни. Неведнъж сме ви представяли чудесни рецепти с прекрасните тестени пръчици. Освен всички техни полезни качества, те са и неустоимо вкусни.

Но ако сте от почитателите на традиционната италианска паста, които обаче обичат многообразието и изненадите, то тази изумителна техника със сигурност ще ви допадне.

Ще ви покажем как можете да си направите цветни като дъгата спагети.

Ето и какво ще ви е необходимо за целта:

• Пакет спагети
• Хранителен оцветител в различни нюанси
• Домакински найлонови пликове
Вода

За начало - сварете пастата по обичайния начин. Сигурни сме, че дори и "най-скараният" с готвенето човек, може да приготвя спагети. И ако все пак имате затруднения, даваме жокер - на всеки пакет спагети винаги има упътване с точните инструкции какво трябва да се направи с тях стъпка по стъпка.

Напомняме, че техниката е подходяща за всякакакъв вид паста - от спагети и макарони до фетучини и талиатели.

През това време подгответе найлоновите пликчета - във всяко едно от тях капнете около 20 капки хранителен оцветител и 2 супени лъжици топла вода. Предварително направете точно толкова цветни пликове, колко цвята искате да обагрят вашата паста, която в момента се приготвя на котлона.

Когато спагетите са сварени, ги изцедете добре от водата с помощта на гевгир и изчакайте да спрат да парят. Ако вашата паста вече е с приятно топла температура, време е да разделите равни количества от нея и да я сложите в найлоновите пликове, в които вече имате разтворен оцветител.

Дръжте спагетите в пликовете по около 1-2 минути, но все пак наблюдавайте колко бързо действа оцветителя, тъй като различните марки имат индивидуален начин на действие и някои бои изискват повече, други - по-малко време.

Когато пастата е оцветена, извадете внимателно спагетите и ги върнете отново в гевгира, докато хубаво се изцедят от водата и оцветителя.

След това ги сложете в голяма купа и ги разбъркайте добре. 

Ето, че вече си имате цветна като дъгата паста. Сега можете да ѝ добавите сос и подправки по ваш избор и вкус и да се насладите на нещо нетипично, интересно и весело. Светът е цветен, защо и спагетите да не са, нали така?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти