Как да приготвим домашен ексфолиант за тяло

Като преродена
Снимка: Thinkstock

Точните продукти и правилният начин на приготвяне са основните правила за успех както в кулинарията, така и в средствата на домашната козметика, пише zdrava.bg.

Отново залагаме на достъпната и бърза функционалност в грижата за нашия външен вид със следващите три рецепти, чиито краен резултат ще ни снабди с напълно натурален и бликащ от аромат ексфолиант за тяло.

Първи вариант за чувствителна кожа
Настъргваме две супени лъжици пресен джинджифил, който смесваме с две кафени чаши кафява захар, една кафена чаша мед и три супени лъжици лимонов сок. Разбъркваме съставките до тяхното хомогенизиране и втриваме готовият ексфолиант с масажни движения по цялото тяло, докато си вземаме душ.

Втори вариант за копринена нежност
Слагаме няколко супени лъжици мляко на прах, бяла захар и овесена каша в купа, добавяме малко вода и разбъркваме добре. Намазваме тялото с получената смес, оставяме я да попие за десетина минути и хубаво изплакваме кожата.

Трети вариант за стъпала и лакти
Смесваме една кафена чаша морска сол, четвърт кафена чаша масло от жожоба и две-три капки органично масло от мента. Загряваме съставките за няколко секунди в микровълнова печка и втриваме маската с кръгови движения. Отмиваме я с топла вода, а нашите лакти и стъпала са по-нежни отвсякога.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти