Как да комбинираме авокадо и яйце

Как да комбинираме авокадо и яйце
Снимка: Thinkstock

Много пъти сме писали колко е полезно авокадото – да го хапвате или да го използвате в домашната козметика.

Днес ще ви дадем една изключително интересна и лесна рецепта за това как да си направите авокадо и запечено яйце – две в едно.

Това нестандартно, но вкусно блюдо може да служи като закуска за тези, които сутрин са много гладни или за вечеря. Трябва да знаете обаче, че това е засищащо ястие, с което не трябва да прекалявате.

Рецептата е споделена от Fitsugar.com и е наистина лесна за изпълнение.

Нужно ви е едно по-голямо авокадо и две яйца. Авокадото се реже по дължина на две равни половини, костилката се премахва. Внимателно счупвате яйцето и се опитвате да го излеете на мястото на костилката.

За по-сигурно, можете предварително с помощта на лъжица лекичко да издълбаете и увеличите мястото на костилката така, че да се получи лодка.

Какви подправки ще сложите, зависи от вас и вашия вкус, но дивият (или пък пресен) лук се отразяват много добре.

Стараете се жълтъкът на яйцето да остане цял, докато го намествате в авокадото, поръсвате с малко сол по желание и лук и слагате да се запече.

Фурната е добре да бъде предварително загрята на 200 градуса. Печете на 180-200 градуса за 15-20 минути. Ако видите, че става прекалено черно отгоре, можете да го извадите и по-рано.

След това сервирате. Чудесно пасва с комбинация от свежа зелена салата с краставици и маруля.

Още интересни рецепти с авокадо можете да намерите тук.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти