Как да изберем правилните обувки

Шопинг целта е постигната
Снимка: Thinkstock

Въпреки че купуването на нов чифт обувки изглежда като добре оттренирано, рутинно и нямащо място за грешки начинание, все още редица от нас продължават практиката с пазаруването на неудобни и несъответстващи на стила им обувки. А защо е така?

* Помислете кога най-често тръгвате на шопинг тур за нов чифт обувки. По-удачният вариант е това да се случва в края на работния ден, когато краката ви са по-отекли, за да сте сигурни, че размерът ще ви пасне на дължина и широчина, дори и при подуване на краката след продължително ходене или стоене прави. Сутрин например нозете са по-отпочинали и меренето на обувки ще ви се стори по-лесна задача, но това не значи, че когато краката ви се подуят по-късно през деня, вие ще се чувствате комфортно с тези обувки.

* Ако моделът на обувката трябва да бъде носен само с фин чорапогащник, то при пробване - бъдете обути с такъв, а не с по-плътен и дебел чорап. Избягвайте обаче да мерите по-спортни и неофициални обувки с тънък чорапогащник, защото в момента на пробването може и да са ви удобни, но когато решите да ги носите с по-дебел чорап, има голяма вероятност те да ви стягат.

* При пробването на сандали и по-отворени обувки много често могат да ни станат и по-малки номерации заради откритите пръсти, така че не се притеснявайте да премерите подобни модели с половин или един размер по-малки от обичайния за вас.

* Редица от нас пробват обувки в седнало положение и забравят, че когато станат пръстите отиват още по-напред. Затова правенето на няколко тегела в магазина с харесания чифт е задължително условие. Ако свободно мърдате пръстите си в обувката (без разбира се да "плувате" в тях), това е сигурен знак, че са ви по мярка.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти