Извън кадър: защо Джулия Робъртс ненавижда една от най-известните си роли

Джулия Робъртс е позната като жената с вечната широка усмивка, истински лъч светлина, който дава всичко от себе си във всяка роля, с която се заеме. Именно затова тя си е спечелила легендарен статут във филмовите среди.

За да бъдеш актьор обаче трябва да си готов да извлечеш не само позитивите от тази професия, а и да се сблъскаш и с негативите. Това, което актьорът трябва да създаде на екран, невинаги му се нрави и именно такъв е случаят с Джулия и една от най-култовите ѝ роли в киното - тази на Ана Скот в "Нотинг Хил".

Актрисата, която гледахме последно във филма на Netflix „Оставете света зад гърба си“, участва в романтичната комедия от 1999 г. в ролята на популярна филмоа звезда, която се влюбва в собственик на книжарница, изигран от актьора Хю Грант. По това време Робъртс и в реалния живот беше истинска звезда, след като се снима в „Хубава жена“ през 1990 г. и „Сватбата на най-добрия ми приятел“ две години преди "Нотинг Хил".

В ново интервю за британския Vogue Робъртс обсъжда филма в разговор с неговия създател, писателят Ричард Къртис. Докато говори за ролите, които е поела през годините, Робъртс обясни, че въпреки че има прилики между нея и нейните героини, тя никога не се е чувствала „все едно играе себе си“.

„Честно казано, едно от най-трудните неща, които някога е трябвало да направя, беше да играя филмова актриса в твоя филм. Беше ми толкова неудобно!“ каза тя на Къртис.

„Искам да кажа, говорили сме за това толкова много пъти, но почти не взех ролята, защото просто изглеждаше - о, просто изглеждаше толкова неудобно. Дори не знаех как да играя този човек."

След това Робъртс обясни, че особено много „ненавиждала“ това да бъде облечена като филмова звезда в "Нотинг Хил" и че дрехите, които облякла за известната сцена към края на филма, в която изрича думите „Аз съм просто момиче“, били нейни собствени.

„Моят шофьор, прекрасният Томи, изпратих го обратно в апартамента ми онази сутрин“, спомня си тя. „Казах: „Отиди в спалнята ми и вземи това, това и това от гардероба ми.“ И това бяха моите собствени джапанки и моята сладка малка синя кадифена пола, тениска и жилетката ми… Искам да кажа, това беше страхотна сцена. Но кой да знае, че именно това ще се превърне в репликата."

Докато "Нотинг Хил" утвърди Робъртс като актрисата в главна роля в романтичните комедии, тя разкри през 2022 г., че причината да не се е върнала към жанра е, че не е намерила нищо „достатъчно добро“.

Робъртс обясни, че „хората понякога тълкуват погрешно времето, което е минало“ като „нежелание“ от нейна страна да прави романтични комедии, което не е така.

„Ако бях прочела нещо, за което смятам, че е на ниво на писане като "Нотинг Хил" или на ниво безумно забавление като "Сватбата на най-добрия ми приятел", щях да го направя.“

Изключение от тенденцията, каза тя, е фимът „Билет за рая“ от 2022 г., в който тя участва с Джордж Клуни. 

Джулия Робъртс и Джордж Клуни на премиерата на „Билет до рая“

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти