Видяхте ли ги? Кралица Летисия, Бриджит Макрон и още важни дами на коронацията на Чарлз Трети

След като бяха разгадани дори някои реплики, които новият британски крал и кралица си размениха в деня на коронацията, можем да отправим и по-подробен поглед към гостите на историческото събитие.

Световни лидери и техните съпруги присъстваха на церемонията в Уестминстърското абатство, като вече ви разказахме за Симеон Сакскобургготски и Маргарита. Вниманието на световните медии обаче прикова испанската кралица Летисия, която се появи под ръка със съпруга си - крал Фелипе Шести, и се оказа една от най-елегантните гостенки.

Испанският крал и кралица на коронацията на крал Чарлз Трети

Тя беше избрала розова рокля Carolina Herrera с пеплум, съчетана с чантичка и обувки на ток в същия нюанс. Докато косата на Летисия бе прибрана в кок, за акцент във визията ѝ беше заложено на шапка с широка периферия.

За тържествения повод йорданската кралица Рания облече миди рокля в лимоненожълта рокля тип молив в пастелен нюанс. Дрехата с паднали рамене, оформени в панделка, от Tamara Ralph Couture е създадена ексклузивно за съпругата крал Абдула и предхожда разпространението на модела по-късно тази година.

Йорданската кралица Рания на коронацията на Чарлз

Визията на Рания беше завършена с шапка в тон с роклята ѝ, както и още аксесоари - чантичка и обувки в бяло.

Костюм вместо рокля беше избрала принцесата на Монако Шарлийн. Копчета с флорални елементи виждаме върху сакото и полата в блед нюанс, а перелина, покриваща и предната част от дрехата, почти достига земята.

Принцът и принцесата на Монако на коронацията на новия британски крал

По парижки небрежна, но шик, изглеждаше първата дама на Франция Бриджит Макрон, която облече миди рокля в пастелно розово и палто с едри копчета в същия нюанс. Дизайнът, дело на Никола Геские за Louis Vuitton, беше съчетан с аксесоари в тон.

Вижте в галерията тук снимки на Макрон и още първи дами, които се появиха на коронацията:

Първите дами, които заблестяха на коронацията на Чарлз III

Сред тях бе Олена Зеленска, която присъства на коронацията заедно с министър-председателя на Украйна Денис Шмихал. Съпругата на Володимир Зеленски заложи на украинската модна къща The Coat с рокля тип молив, съчетана с колан около талията, и палто в ментов нюанс.

Първата дама на САЩ д-р Джил Байдън се появи в компанията на своята внучка Финигън Байдън и напомняше на Джаки Кенеди със силуета на своята синя рокля тип костюм Ralph Lauren и ръкавици в същия цвят. До нея Финигън изглеждаше величествено в жълта рокля с пелерина и венец от цветя в косите.

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти