"Благодаря ти, Уилям" - трогателният момент от коронацията, който просълзи крал Чарлз

Чарлз III бе коронован официално за монарх на Великобритания в първата коронация от 70 години насам. Така той се превърна в 40-тия суверен, който е бил коронован в Уестминстърското абатство. Чарлз се закле да служи на милионите си поданици не само на Острова, но и по целия свят.

Новият крал успя да сдържи емоциите си по време на цялата коронация, но в крайна сметка емоциите и вълнението казаха своето, докато Чарлз приемаше поздравленията и отдаването на почит от страна на своя син и наследник на престола - принц Уилям.

крал Чарлз принц Уилям
Снимка: Getty

Уилям коленичи пред баща си, за да засвидетелства вярност и уважение, а Чарлз не успя да сдържи емоциите си и се просълзи.

"Аз, Уилям, принц на Уелс, се вричам във вярност на Вас, на вярата и на истината. Готов съм да Ви служа. Помогни ми, Господи." След това Уилям се изправи, докосна короната върху главата на краля и го целуна по бузата. Чарлз кимна с глава към сина си, каза "Амин" и след това развълнувано промълви "Благодаря ти, Уилям."

крал Чарлз принц Уилям
Снимка: Getty

Историческата коронация бе проследена от милиони зрители по цял свят и бе логичното продължение на живота и делото на Чарлз, който трябваше да наследи кралица Елизабет Втора след смъртта ѝ. Тя бе най-дълго управлявалият монарх в историята - цели 70 години.

Минути след коронацията на Чарлз, дойде ред и Камила да бъде провъзгласена за кралица и да бъде коронована. Двамата седнаха един до друг усмихнати, а след това излязоха от абатството, за да се качат в 200-годишната позлатена карета, която ще ги разведе да поздравят хилядите британци, които очакват да ги поздравят след коронацията.

Вижте моменти от коронацията ТУК:

Коронацията на крал Чарлз III

Вижте как изглеждаха Кейт Мидълтън и принц Уилям:

Вижте величествените Кейт Мидълтън и принц Уилям на коронацията на крал Чарлз

 

Още от коронацията: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти