Елегантни и царствени: Симеон Сакскобургготски и съпругата му на коронацията на Чарлз III

Симеон Сакскобургготски и съпругата му Маргарита присъстваха на коронацията на крал Чарлз  в Уестминстърското абатство тази събота.

88-годишната царица Маргарита и 85-годишният Симеон Втори впечатлиха с елегантната си визия по време на тържествения ден.

Симеон Сакскобургготски
Снимка: Getty

Симеон Сакскобургготски е последният български цар, бивш министър-председател, и въпреки че е с 11 години по-малък от английската кралица Елизабет Втора, всъщност е неин чичо. Тя пък е пета братовчедка на децата на Симеон Втори. Новият крал на британската корона Чарлз Трети е шести братовчед на внуците на Симеон Сакскобургготски.

За близостта на отношенията и уважението между двете фамилии говорят и снимките от диамантения юбилей на английската кралица. Симеон Сакскобургготски присъства и на приема, който беше даден преди сватбата на Кейт и Уилям. Последният български цар присъства и на траурната церемония за погребението на Елизабет Втора.

Симеон Сакскобургготски
Снимка: Getty

На тържественото събитие официален представител на България бе служебният премиер Гълъб Донев. Той е разговарял с крал Чарлз III по време на приема в Бъкингамския дворец на 5 май вечерта.

Симеон Сакскобургготски
Снимка: Getty

Мафалда – красивата внучка на Симеон Сакскобургготски

 

Още по темата:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти