В битката с деменцията: Брус Уилис губи способността си да говори

Битката на Брус Уилис с деменцията е започнала да го лишава от способността да общува и говори. Това разкри Глен Гордън Карън, създателят на сериала "Съдружници по неволя", в който актьорът участва през 80-те.

Миналия февруари семейството на 68-годишната звезда обяви, че той е бил диагностициран с фронтотемпорална деменция (FTD). Новината дойде почти година след като разкриха, че той ще се оттегли от актьорството след първоначалната диагноза афазия.

брус уилис
Снимка: imdb | EON

В скорошно интервю Глен Гордън Карън каза пред The New York Post, че се опитва да посещава Брус всеки месец.

"Опитвам се да говоря с него и съпругата му [Ема Хеминг Уилис] и имам топла връзка с трите му по-големи деца“, каза Карън. „Постарах се много да остана в живота му.“

„Когато си с него, знаеш, че той е Брус и си благодарен, че е там. Той обичаше живота и… просто обожаваше да се събужда всяка сутрин и да се опитва да живее пълноценно, но радостта от живота е изчезнала."

брус уилис
Снимка: Getty

За скорошните си срещи с Брус Карън разказа: „Моето усещане е, че през първите една до три минути той знае кой съм. Но не е напълно вербален; той беше ненаситен читател - не искаше никой да знае това - ала сега не чете."

„Всички тези езикови умения вече не са му достъпни. Въпреки това той все още е Брус“, добави той.

Сериалът "Съдружници по неволя", който донесе слава на Брус Уилис през 80-те, току-що направи своя стрийминг дебют в платформата Hulu. 

В него тогава неизвестният Уилис си партнира със Сибил Шепърд, която вече се радваше на кариера като филмова звезда през 1970 г. Двамата играят детективи, които имат и романтичен интерес един към друг, и на тяхната химия често е приписван успеха на сериала.

Въпреки напредването на деменцията на Брус, Глен твърди, че е успял да му съобщи новината, че "Съдружници по неволя" се е завърнал на екран.

„Знам, че той наистина се радва, че шоуто ще бъде достъпно за хората, въпреки че не може да ми каже това“, каза Глен. „Когато съм прекарвал време с него преди, говорихме за това и знам, че той е развълнуван.“

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти