„Затова нямам ботокс“: Салма Хайек сподели тайната си за красота и щастие на 56

Остаряването е напълно нормален процес. С годините в тялото ни се случват промени, които е важно да приемаме с обич и разбиране към себе си. Има някои знаменитости, които се опитват да спрат времето с най-новите процедури за красота и подмладяване.

А други не се страхуват да се покажат без грим и признават, че не залагат на филъри и ботокс, за да изглеждат красиви.

Салма Хайек е една от най-хубавите и естествени жени в Холивуд. В социалните мрежи тя вдъхновява много дами да не се срамуват от това как изглеждат с напредване на възрастта или без грим и прическа.

салма хайек
Снимка: Getty

Днес Салма е на 56 и определено изглежда безупречно. А относно тайната за перфектната си кожа, тя е категорична – отказва да се третира с ботокс и вместо това залага на една нетрадиционна съставка в рутината си.

Пред Elle тя говори за своята житейска философия и как успява да поддържа кожата си в най-доброто състояние.

„Използвам съставка, наречена tepezcohuite (т.нар. Дървесна мимоза), която се използва в Мексико за третиране на изгаряния, защото напълно регенерира кожата.“, издаде Салма. Тя поясни, че никой в Щатите не използва тази съставка, освен нея. „Ето защо нямам ботокс, нито си правя пилинг.“

Освен че може да помогне против стареенето на кожата, някои залагат на Дървесна мимоза за успокояване на възпалено акне или дори псориазис.

Преди няколко дни тя сподели свое селфи, на която се виждат белите ѝ коси. „Ето съвет как да прикриете бялата си коса, без да я боядисвате...“, написа тя към публикацията: „Не слагайте очилата на косата си!!! Носете мъдростта си.“ А на следващата снимка се вижда, че е оставила косата си да се спусне около лицето ѝ, покривайки сивите кичури.

Това не е първият случай, когато мексиканската звезда смело показва своята посивяла коса. Салма винаги е била откровена за остаряването, показвайки, че дори звездите може да не изглеждат безупречно, но винаги е важно да обичаме себе си.

През юни тя сподели селфи в близък план, подчертаващо сребърните кичури и бръчките от смях на челото ѝ, с шеговит надпис: „Събуждам се и броя колко бели косми и бръчки [са се появили] тази сутрин“.

Миналата седмица Салма сподели и горещ кадър по бански, докато се забавлява в басейна със съпруга си Франсоа-Анри Пино.

„Наслаждавам се на страхотната благословия на слънцето 🌞 вода 💧 и любов ❤️“, написа към поста си актрисата, а последователите ѝ разбраха нейното послание – тайната на красотата и увереността е в това да се радваш на момента и да приветстваш любовта в сърцето си.

„Мислех, че остаряването означава, че няма да работя; е, работя. Мислех, че остаряването може би означава вече да не си влюбен; е, влюбена съм“, призна тя пред Glamour по-рано през годината.

Салма се омъжи за френския бизнесмен и милиардер Франсоа-Анри Пино през 2009 г. Двамата имат дъщеря Валентина, на 15 години.

Според нея остаряването се е оказало съвсем различно преживяване, отколкото си е представяла. „Не чувствам, че съм загубила своята гъвкавост или пъргавина или дори силата си. Трябва да кажа, че намирам за красиво това да остарявам с някого“, споделя още Салма.

салма хайек
Снимка: Getty

По време на скорошно участие в подкаста Let’s Talk Off Camera, актрисата разкри, че медитацията много ѝ помага да поддържа младежки дух и външен вид.

„Поради много неща в тялото ми и здравословни проблеми, по някакъв начин развих тази странна техника за медитация, която продължавам да развивам. Мога да го правя с часове, защото не усещам времето и е толкова забавно."

В подкаста тя разкри още, че залага на процедури с радио и микрочестотни машини, за да поддържа кожата си стегната.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти