Салма Хайек едва не умира на булевард „Холивуд“, но днес вече има звезда там

Салма Хайек
Снимка: Getty

Салма Хайек получи звезда на Алеята на славата в Лос Анджелис този уикенд.

На церемонията освен нейното семейство - съпругът ѝ Франсоа-Анри Пино и дъщеря им Валентина Палома, присъстваха и колеги на 55-годишната мексиканка, сред които актьорът Адам Сандлър и режисьорката Клои Жао.

Салма Хайек отпразнува своята звезда на Алеята на славата

Въпреки радостния повод Хайек призна, че досега е свързвала Алеята на славата с неприятен спомен.

„Искам да кажа, че съм много развълнуван от тази вечер. Това е, разбира се, голяма чест, но също така за мен тази нощ е много лечебна“, призна 55-годишната актриса от трибуната на булевард „Холивуд“, предават от Insider. „Ще ви разкажа една история на ужасите.“

Звездата сподели, че около две години след като е пристигнала в САЩ и „неуспешно“ се е опитала да започне кариерата си в Лос Анджелис, няколко нейни приятели от Мексико са я гостували и поискали да посетят булевард „Холивуд“.

По думите на Хайек компанията се разхождала по булеварда, когато „беден човек, който бил на земята и бил много объркан“ ѝ извикал. След като актрисата игнорирала мъжа, той решил да последва групата.

„Продължих да вървя и той се обиди. Той стана, извади нож и тръгна след нас. Особено след мен, опитвайки се да ме намушка“, разказа Хайек. „Така че тичах колкото се може по-бързо – никой не ни помогна.“

С нейните приятели скоро влизат в магазин, откъдето прескачат взимат „пръчка“ за отбрана. Хайек разказва още, че след това с мъжа са започнали да се „борят“ за предмета.

9 цитата от Салма Хайек за отговорността и щастието да си родител

За щастие, по думите на Хайек двама членове на мотоциклетния клуб Hells Angels се намесват, помагайки на групата да се измъкне.

„Всеки път, когато си мислех за булевард „Холивуд“, си спомнях това“, каза Хайек. „Истината е, че когато се прибрах вкъщи онази нощ, си казах: „Какво правя тук? Никой не ме иска. Днес почти не ме убиха.“

Родената в Мексико Хайек разказва и за случаи на расизъм в американската филмова индустрия. „Спомням си, че от студиото ми казаха много пъти: „Защо не се върнеш към мексиканските теленовели? Никога няма да намериш работа тук.“ И, разбира се, онази нощ, в която почти не умрях“, призна Хайек. „Затова си мислех: „Никой не ме желае тук. Те ме искат обратно в моята страна“.

„Но аз останах. Останах“, отбеляза тя за финал. „И искам да кажа на всички, които са тук, всички мои прекрасни фенове: Ако се запитате какво ми даде смелостта да остана, аз казвам, че това сте вие, защото въпреки че не ме познаваха тук в Холивуд - студиата, всички латиноамериканци в Съединените щати знаеха коя съм. Те разбираха, че съм дошла тук с мечти като тях.“

2021 г. е особено успешна за Хайек, с чието участие излязоха три заглавие по кината - комедията „Бодигард на убийцата“, филмът на Marvel „Вечните“ и драмата „Домът на Гучи“.

Многото светски събития около мексиканката са и повод да разгледаме стила ѝ на червения килим, след като вече ви разказахме за световната премиера на „Вечните“ в Лос Анджелис. Това бе първият път от много време насам, когато актрисата бе придружена от своята 14-годишна дъщеря. Припомнете си в галерията долу.

Салма Хайек показа порасналата си дъщеря

Двете дами присъстваха заедно и на британската премиера на „Вечните“, за която Салма облече дълга червена рокля с пайети Gucci и продължи да разчита на марката за облеклото си по време на останалите появи.

Страст в червено: Салма Хайек на британската премиера на „Вечните“

Друго бляскаво събитие с присъствието на Салма и нейният съпруг бе ежегодната гала вечер на Лосанджелиския музей на изкуството. За нея актрисата избра дълга рокля с пайети в преливащи цветове и масивно диамантено колие за акцент.

Салма Хайек и съпругът ѝ на бляскава гала вечер

На подобно съчетание Хайек заложи за премиерата на „Домът на Гучи“ в Лондон, където се появи със златиста рокля, включваща колан около талията от същия материал, и огърлица Boucheron.

Златна Салма Хайек на премиерата на „Домът на Гучи“ в Лос Анджелис

Нюйоркската премиера на филма, режисиран от Ридли Скот, накара актрисата за пореден път да облече Gucci. Двуцветната рокля постави акцент върху бюста ѝ, а ръкавите и деколтето бяха подчертани от сребристи камъни.

Салма Хайек на премиерата на „Домът на Гучи“ в Ню Йорк

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти