"Загуби контрол над мускулите си": състоянието на Селин Дион се влошава

Сестрата на Селин Дион, Клодет Дион, сподели актуална информация за битката на суперзвездата със синдрома на скования човек и нещата, за съжаление, не изглеждат обнадеждаващо.

Клодет съобщи пред канадската медия 7 Jours, че 55-годишната Селин е „загубила контрол над мускулите си“, тъй като състоянието ѝ се е влошило с времето, пишат от Daily Mail.

„Това, което разбива сърцето ми, е, че тя винаги е била дисциплинирана“, каза Клодет пред медията. „Тя винаги е работила усилено. Майка ни винаги ѝ казваше: „Ще се справиш добре. Ще го направиш както трябва.“

Клодет добави, че Селин има желание да пее отново на сцена въпреки тежките перспективи за здравето ѝ.

„Вярно е, че както в нашите, така и в нейните мечти, целта е да се върне на сцената“, каза сестра ѝ. „В какво качество? Не знам."

През декември 2022 г. Селин обяви, че ще трябва да отмени оставащите дати от световното си турне „Courage“ поради прогресивно и нелечимо неврологично заболяване, което атакува мускулите ѝ – включително гласните струни и сърцето.

„Tова е случай едно на милион, за който учените не са направили толкова много изследвания, защото не е засягал толкова много хора", каза Клодет, докато говори пред 7 Jours.

Роднините на изпълнителката на „My Heart Will Go On“ казват, че тя се е свързала с много хора, страдащи от синдрома на скования човек – и техните близки – които са „загубили надежда“, че някога ще бъде намерен лек.

Клодет каза също, че наплив от пациенти и техните семейства са се обърнали за насоки към благотворителната организация на семейство Дион. Те също така изпратили любезни съобщения, за да подкрепят Селин в борбата ѝ с болестта. „Само ако знаехте броя на съобщенията, които фондацията получава за Селин! Хората ни казват, че я обичат и се молят за нея“, сподели Клодет. 

10 емблематични визии на Селин Дион

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти