Селин Дион призна: „Страдам от нелечимо неврологично заболяване“

Селин Дион
Снимка: iStock

Селин Дион е била диагностицирана със синдрома на Стив-Пърсън, който представлява изключително рядко неврологично разстройство, свързано с напрежение в мускулите на тялото.

Хората, които имат това неврологично разстройство, страдат от прогресивна скованост в мускулите на торса, които с времето се втвърдяват. В резултат на състоянието те се превръщат в „човешки статуи“, постепенно губейки способността си да ходят или говорят.

Въпреки че синдромът на Стив-Пърсън на практика е нелечим, има лечения за забавяне на развитието на симптомите, като Селин разкри, че прави всичко възможно, за да ги сведе до минимум.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Céline Dion (@celinedion)

Днес 54-годишната певица се обърна към феновете си в трогателна публикация в Instagram, като разкри, че това я е принудило да отмени европейското си турне.

„Преди не бях готова да кажа нищо, но сега съм. Боря се със здравословни проблеми от дълго време и ми беше наистина трудно да се изправя пред тези предизвикателства и да проговоря за всичко, през което съм преминала. Наскоро бях диагностицирана с много рядко неврологично заболяване, наречено още „синдромът на скования човек“, което засяга един на милион души. […] Сега знам, че това е причината за всички спазми, които съм имала.“

Селин разкри още, че спазмите, които са я измъчвали, ѝ пречат във всеки аспект от ежедневието, включително в това да ходи или да ползва гласните си струни. Тя увери своите почитатели, че въпреки че се налага да отмени турнето си в Европа през февруари, разполага с екип от добри специалисти. Певицата очаква лекарите и терапевтите да ѝ помогнат да подобри състоянието си и да може отново да излезе на сцената. Тя подчерта още, че скъпите ѝ деца също за до нея, дарявайки я с подкрепа и помощ.

За Селин пеенето е нейното призвание и това, което обича да прави най-много. Обръщайки се към феновете си, тя сърдечно призна, че ѝ липсва досега с тях, като поясни, че държи винаги да се раздава на 100% на сцената.

„Но състоянието ми не позволява да ви дам това точно сега. За да се свържа с вас отново, нямам друг избор, освен да се съсредоточа върху здравето си за момента и се надявам, че съм поела по пътя към възстановяването.“

Селин за пръв път намекна за здравословните си проблеми през януари, когато отмени датите за своето турне „Courage“ от 9 март до 22 април. А преди три месеца ѝ се наложи да отмени своето завръщане в Лас Вегас поради същия здравословен проблем.

Стилът на Селин Дион през годините

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти