В битката с болестта: ще видим ли отново Селин Дион на сцена?

В четвъртък Селин Дион обяви, че „не е в състояние да се подготви успешно и да изпълни остатъка“ от турнето си след получената диагноза Синдром на скования човек. По този начин 55-годишната певица отмени всички планирани дати от турнето си до април 2024 г.

Източник, близък до нея, издаде ексклузивно пред PEOPLE, че трудното решение е взето за добро на нейните фенове.

„Целта е със сигурност да отиде на турне отново, но след като се излекува“, твърди източникът.

Селин Дион
Снимка: Getty

„В момента тя се фокусира върху здравето си“, добавя той. „Тя не можеше да продължи да отлага концерти – нямаше да е честно към феновете.“

Тази информация се появява самоо няколко дни, след като Дион се извини на почитателите си в социалните мрежи, когато отново ги увери, че „не се предава“.

„Когато светът излезе от пандемията, Селин продължи да се лекува от медицинското състояние, което ѝ пречи да се излиза на сцената. Тя работи усилено по възстановяването си“, гласи съобщението от името на певицата.

„Имаме надеждa, че някой ден скоро Селин ще може да посети всички предвидени градове в Европа, за да пее пред невероятните си фенове, но това време просто не е сега“, се добавя в изявлението. „Медицинският екип на Селин продължава да изследва и лекува състоянието ѝ.“

Селин Дион
Снимка: Getty

Наред с изявлението, което потвърди, че тя отменя общо 42 дати от световното си турне Courage, Селин написа, че все още е твърдо решена да се върне на сцената. Тя трябваше да излезе на сцената в Амстердам през август, поставяйки началото на европейското си турне, а финалът му бе предвиден за Лондон през април 2024 г.

„Много съжалявам, че ви разочаровам още веднъж... и въпреки че това разбива сърцето ми, най-добре е да отменим всичко, докато наистина не съм готова да се върна на сцената... Няма да се отказвам … и нямам търпение да ви видя отново!“, написа тя в Twitter.

Припомняме, че още през декември миналата година Селин Дион изненадващо призна, че страда от Синдром на скования човек, рядко и нелечимо неврологично заболяване, което може да причини болезнени мускулни спазми. По това време тя каза във видео в Instagram, че това я е принудило да отложи и отмени няколко предстоящи концерта.

„Справям се със здравословни проблеми от дълго време и ми беше наистина трудно да се изправя пред тези предизвикателства и да говоря за всичко, през което съм преминала“, написа тогава тя.

Състоянието на Дион засяга централната нервна система, конкретно мозъка и гръбначния мозък, и може да остави пациентите инвалиди, приковани към инвалидна количка или на легло, неспособни да работят и да се грижат за себе си.

По това време Дион разкри, че нейните спазми могат да причинят „затруднения, когато ходя и не ми позволяват да използвам гласните си струни, за да пея по начина, по който съм свикнала“.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти