Сестрата на Селин Дион разкри как върви битката ѝ с коварната болест

Сестрата на Селин Дион разкри как върви битката на звездата със Синдрома на скования човек.

Сестрата на Селин Дион, Клодет, сподели актуална информация за здравето на певицата малко повече от шест месеца след като самата Селин обяви публично своята тежка диагноза.

В интервю за Le Journal de Montreal Клодет разказа, че другата им сестра Линда се е преместила в дома на Селин, където тя живее и с тримата си синове: 22-годишния Рене-Чарлз и 11-годишните близнаци Еди и Нелсън. Така всички помагат в грижите за 55-годишната канадска певица.

селин дион
Снимка: Getty

„Когато ѝ се обадя и Селин е заета, говоря със сестра ми Линда, която живее с нея и тя ми казва, че работи усилено. Съветва се с най-добрите специалисти в областта на това рядко заболяване, доколкото е възможно“, твърди още Клодет.

Докато Селин полага усилия в битката срещу рядкото неврологично разстройство, лекарите все още не са намерили лекарство, което наистина да действа.

„Честно казано мисля, че тя най-вече има нужда от почивка. Тя винаги се претоварва и се опитва да бъде най-добрата и на върха на възможностите си. В един момент обаче сърцето и тялото ви се опитват да ви кажат нещо. Важно е да го чуете“, коментира тя решението на Селин да се оттегли от изпълнението.

Клодет продължи: „Това ѝ е вродено, тя е дисциплинирана във всяка област на живота си. Не можем да намерим лекарство, което да работи, но надеждата е важна.“

55-годишната певица за първи път сподели поставената диагноза през декември в емоционално видео, публикувано в Instagram, където говори за рядкото и нелечимо неврологично заболяване.

Синдромът на скования човек е рядко разстройство на двигателната функция, характеризиращо се с неволна скованост на аксиалните мускули и насложени болезнени мускулни спазми, които често са предизвикани от стрес или емоционални стимули.

В края на миналата година изпълнителката на „My Heart Will Go On“ сподели, че макар че най-накрая е разбрала какво причинява здравословните ѝ проблеми, разстройството е повлияло на ежедневието ѝ и начина, по който се представя на сцената.

„За съжаление тези спазми засягат всеки аспект от ежедневието ми, понякога ми създават трудности, докато ходя, и това не ми позволява да използвам гласните си струни, за да пея по начина, по който съм свикнала.“

Докато през декември Дион първоначално отложи европейското си турне, през май певицата отмени и всички оставащи 42 дати от световното си турне Courage World Tour, като се извини, че е разочаровала феновете си „за пореден път“.

Освен че се бори за здравето си, Дион успя да издаде нови песни на фона на битката си с болестта, като пусна парчето „Love Again“ през април като водещ сингъл от саундтрака към едноименния филм с нейно участие.

Прочетете още: 

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти