Съдът се произнесе по делото срещу Гуинет Полтроу

Вчера съдът стигна до присъда по гражданския процес между Гуинет Полтроу и Тери Сандерсън за сблъсък със ски, който се е случил преди седем години.

Припомнете си тук >>> Съдят Гуинет Полтроу за инцидент, децата ѝ ще свидетелстват по делото

След по-малко от три часа разисквания в четвъртък съдебните заседатели в Парк Сити, Юта, установиха, че 50-годишната актриса не е виновна и че пенсионираният оптометрист Сандерсън, на 76, има вина за инцидента, като се е блъснал в Полтроу, карайки ски. Съдът ѝ присъди обезщетение в размер 1 долар.

гуинет полтроу
Снимка: Getty

В хода на двуседмичното дело журито трябваше да се разясни какво да правили Полтроу и Сандерсън преди и след инцидента на 26 февруари 2016 г., кой е бил скиорът и кой в кого се е блъснал.

Полтроу направи изявление за People: „Чувствах, че приемането на невярно твърдение компрометира почтеността ми. Доволна съм от резултата и оценявам цялата упорита работа на съдия Холмбърг и съдебните заседатели и им благодаря за тяхната внимателност при разглеждането на този случай."

Докато излизаше от съдебната зала след обявяването на присъдата, Полтроу се наведе и прошепна нещо на Сандерсън, преди да напусне. Сандерсън потвърди пред Extra какво е чул от актрисата: „Желая ти здраве“. Той отговорил: „Благодаря ти, скъпа“ и описа жеста ѝ като нещо „много мило от нейна страна“.

гуинет полтроу
Снимка: Getty

Сандерсън за първи път съди Полтроу през 2019 г. Първоначално той заведе дело, търсейки обезщетение в размер на над 3,1 милиона долара, но съдия Кент. Р. Холмбърг намали тази сума до 300 000 долара преди началото на процеса на 21 март.

Полтроу междувременно заведе свое дело за 1 долар и съдебни такси.

Самите Полтроу и Сандерсън свидетелстваха по време на процеса, като представиха противоположни мнения за сблъсъка.

Той заяви: „След време разбрах, че никой не вярва колко сериозни са нараняванията ми“. Според него след инцидента, причинен от актрисата, е получил мозъчно сътресение и няколко счупени ребра. 

Gwyneth Paltrow
Снимка: Getty

От свидетелската скамейка Гуинет сподели, че "много съжалява" за Сандерсън: "Изглежда, че той е имал много труден живот. Но аз не съм причинила инцидента, така че не мога да бъда обвинявана за нищо от това, което впоследствие му се е случило.“

Адвокатите на Полтроу първоначално планираха съпругът ѝ Брад Фалчук и двете ѝ деца, Епъл, на 18 и Моузес, на 16, да бъдат свидетели по време на процеса.

гуинет полтроу
Снимка: Getty

Поради конфликти в графика им обаче, защитата реши вместо това показанията на Епъл и Моузес да бъдат прочетени на глас пред съда.

52-годишният Фалчук изобщо не даде показания по време на процеса.

Децата на Гуинет признаха, че не са били свидетели на сблъсъка, но са забелязали, че майка им е била в „шоково състояние“ след това, а Моузес си спомня как е чул Полтроу да „вика на“ Сандерсън след сблъсъка.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти