Съдят Гуинет Полтроу за инцидент, децата ѝ ще свидетелстват по делото

Лекар от щата Юта съди Гуинет Полтроу за сблъсък със ски, случил се през февруари 2016 г. в курорта Диър Вали.

Пенсионирания оптометрист Тери Сандерсън завежда дело срещу актрисата още през януари 2019 г. Той обвинява Полтроу, че се е сблъскала с него откъм гърба му, докато се е спускала със ски по склон за начинаещи заедно със ски инструктор, пише People.

Гуинет Полтроу
Снимка: Getty

Сандерсън също твърди още, че ски инструкторът е подал фалшиви сведения, твърдейки по това време, че Полтроу не е причинила инцидента.

Сандерсън първоначално описва, че Полтроу е „излязла извън контрол със ските“, удряйки го в гърба. Според описанието му в съдебните документи актрисата се е изправила и оттеглила със ските, „оставяйки Сандерсън зашеметен, лежащ в снега, сериозно ранен“.

Гуинет Полтроу се яви в щата Юта във вторник за първи ден от съдебния процес. По време на встъпителните аргументи по гражданското дело, адвокатът на актрисата каза, че съпругът ѝ Брад Фалчук, както и 18-годишната ѝ дъщеря и 16-годишният ѝ син Моузес ще свидетелстват по време на процеса.

В съдебната зала адвокатът на Полтроу Стивън Оуенс заяви, че семейното пътуване до Диър Вали през февруари 2016 г. „е било сантиментален въпрос“ за актрисата, след като баща ѝ Брус Полтроу умира през 2002 г. на 58-годишна възраст.

„Тя беше започнала да се връща към ските и го направи, защото искаше децата ѝ да се научат като нея“, заявява Оуенс във встъпителната си реч, като отбелязва, че настоящият ѝ съпруг също е присъствал във въпросния ден.

Първа поява на Гуинет Полтроу по делото срещу нея

Епъл и Моузес, които Полтроу споделя с бившия си съпруг Крис Мартин, са били съответно на 11 и 9 година по време на сблъсъка.

„И Фалчук има деца на същата възраст като дъщерята и сина на Гуинет“, казва Оуенс пред съда. „А това наистина е било първото им общо пътуване, за да видят дали нещата помежду им може да се получат. Така че това е бил специален момент и прекрасен ден.“

Тери Сандерсън иска обезщетение в размер на 300 хиляди долара, а според графика на насрочените заседания по делото се очаква процесът да продължи до четвъртък, 30 март.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти