Синът на Присила Пресли разкри истината за конфликта в семейството

пресли
Снимка: Getty

Синът на Присила Пресли, Наварон Гарибалди Гарсия, проговори за предполагаемата семейна вражда, породила се след смъртта на покойната му полусестра Лиса Мари Пресли.

След смъртта на Лиса Мари на 12 януари на 54-годишна възраст, източници казаха пред People, че нейната майка Присила и дъщеря ѝ Райли Киоу са в противоречие относно контрола върху нейния тръст, който включва любимото имение на баща ѝ Елвис Пресли в Грейсленд и 15% дял в Elvis Presley Enterprises (EPE).

► Разпадът на едно семейство: Войната между Присила Пресли и внучката ѝ продължава

Когато Наварон беше попитан в коментар към негово видео на живо в Instagram по-рано тази седмица дали Присила и Райли си говорят, той отговори: „Да, в добри отношения са“, предаде The U.S. Sun.

f
Снимка: Getty

„Няма вражда. Отидохме на вечеря, мина страхотно, всичко е наред.“ – продължи Наварон.

Съдебното заседание относно наследството беше насрочено за 13 април, но съдия одобри искането на Присила то да продължи до 16 май.

Въпреки че Лиса Мари изглеждаше в близки отношения с Присила на различни светски събития в седмиците преди смъртта ѝ, много източници казват пред People, че двeте всъщност почти не са разговаряли, тъй като връзката им е била разбита след раздялата на Лиса Мари с бившия ѝ съпруг Майкъл Локууд през 2016 г.

Присила и Лиса Мари Пресли
Снимка: Getty

След раздялата Лиса Мари и Майкъл бяха въвлечени в неприятна битка за попечителството над дъщерите им близначки Финли и Харпър, на 14, която продължи до октомври миналата година.

Приятели споделиха, че Лиса Мари била възмутена, че майка ѝ е застанала на страната на Майкъл и цялото напрежение се прехвърлило върху Райли (нейният баща е първият съпруг на Лиса Мари, певецът Дани Киоу).

„Райли винаги е била на страната на майка си, когато е ставало въпрос за Майкъл“, каза източник.

Кипящото напрежение избухна четири дни след мемориала на Лиса Мари в Мемфис на 22 януари, когато адвокатите на Присила подадоха петиция в Лос Анджелис, поставяйки под въпрос „автентичността и валидността“ на изменение от 2016 г. в тръста на дъщерята на Елвис. Промяната премахва Присила и бившия бизнес мениджър на Лиса Мари, Бари Сийгъл, като съпопечители и дава контрол върху тръста — който е донесъл доходи от 110 милиона долара само през 2022 г. — на Райли и синът на Лиса Мари, Бенджамин Киоу, който почина на 27 години през 2020 г. 

Присила, която твърди, че не е знаела за изменението от 2016 г. до смъртта на Лиса Мари, твърди, че то трябва да бъде анулирано поради няколко фактора, включително това че Лиса Мари не я е информирала за промените, както се изисква от условията на тръста.

Лиса искала Райли и Бен да бъдат попечители и всичките ѝ деца да бъдат бенефициенти, твърдят приближени до семейството.

Присила и Лиса Мари Пресли
Снимка: Getty

Много източници казаха, че съдебното производство е накарало Райли и Присила да спрат да си говорят помежду си.

Ако поправката от 2016 г. бъде анулирана в съда през май, Присила и Райли вероятно ще бъдат съпопечители. „Присила не иска единствено Райли да отговаря, защото тогава тя няма думата“, каза вътрешен човек за семейството. В същото време Райли не иска Присила да се намесва. Източникът добави: „Това е много тъжна ситуация. Райли е шокирана, че Присила оспорва поправката.“

В изявление от 3 февруари Присила твърди, че действа с „почтеност и любов“, а източник близък до бившия съпруг на Лиса Мари каза, че Присила останала близо до Майкъл, за да „бъде част от живота на внуците си“.

пресли
Снимка: Getty

На фона на съдебното производство източници казаха, че Райли се е съсредоточила върху актьорската си кариера и майчинството - тя играе в сериала на Amazon Prime Video "Daisy Jones & the Six" и роди първото правнуче на Елвис миналата година.

На мемориала на майка ѝ, съпругът на Райли, каскадьорът Бен Смит-Петерсън, разкри, че двойката е посрещнала първото си дете през 2022 г. „Смъртта на Лиса Мари беше много болезнена за Райли, но посрещането на нейното момиченце беше блажено“, каза източник, близък до Райли – „[Нейната] дъщеря ѝ носи радост. Тя обича да бъде майка.“

Междувременно Присила участва в създаването на анимационния сериал за Netflix "Агент Елвис", който дебютира миналия месец. Ще я видим също в предстоящ биографичен филм, режисиран от София Копола.

Животът на Лиса Мари Пресли в снимки

 

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти