Присила Пресли изпрати покойната си дъщеря Лиса Мари с емоционална реч

Лиса Мари Пресли беше изпратена с поклонение в неделя в семейното имение Грейсленд в Мемфис, щата Тенеси.

Нейната майка, 77-годишната Присила Пресли, излезе на подиума, за да поговори за живота на Лиса Мари и трите ѝ дъщери – Райли Кио, близначките Финли и Харпър Локууд, както и покойния ѝ син Бенджамин Кио. Присила прочете послание и стихотворение на една от внучките си.

„Ще прочета нещо, което моята внучка написа, за всички вас. И това казва всичко“, сподели Присила, четейки от телефона си, разказват от Entertainment Tonight. „Нямам идея как да опиша майка си с думи. Истината е, че са твърде много. Лиса Мари Пресли беше икона, модел за подражание, супергерой за хора по целия свят. Но мама беше моята икона, моят модел за подражание, моят супергерой, по много повече от един начин.“

„Дори сега не мога да осъзная всичко, което трябва да се разбере или знае за нея. Но както тя винаги казваше, „Ще направя всичко възможно“, продължи да чете Присила, преди да стигне до самата поема, озаглавена „Старата душа“.

„През 1968 г. тя влезе в нашия свят, родена крехка, уморена, но силна. Тя беше деликатна, но изпълнена с живот. Винаги е знаела, че няма да остане тук твърде дълго. Детството мина с едно мигване на нейните зелени очи. Тя след това създаде собствено семейство. После се появи второто ѝ дете, което я доведе до подозрение. Възможно ли е това да е ангелът, който ме отвежда у дома?“, прочете още Присила, борейки се със сълзите.

Животът на Лиса Мари Пресли в снимки

„Времето, разбира се, отлетя. Беше време за трагедия. Тя знаеше, че е близо до края. Това е вината на оцелелите, биха казали някои, но разбито сърце беше причината за нейната смърт“, продължи тя. „Сега тя е у дома, където винаги е било мястото ѝ, но на сърцето ми му липсва нейната любов. Тя знаеше, че я обичам. Страхувам се, че никога няма да я докосна. Но старата душа е винаги с мен. Тя не се носи отгоре.“

„Това казва всичко и благодаря на всички, че сте тук“, завърши Присила, говорейки към публиката. „Сърцето ни е разбито, Лиса, и всички те обичаме.“

По време на поклонението реч произнесе и съпругът на Райли Кио, Бен Смит-Петерсен, а от думите му стана ясно, че заедно с голямата дъщеря на Лиса Мари са станали родители. Бен прочете писмо на съпругата си, написано в памет на майка ѝ.

„Благодаря ти, че ми показа, че любовта е единственото нещо, което има значение в този живот. Надявам се, че мога да обичам дъщеря си по начина, по който ти обичаше мен, и по начина, по който ти обичаше брат ми и сестрите ми“, прочете Бен, разкривайки публично за за първи път, че той и Райли имат момиче, а Лиса Мари е станала баба преди смъртта си.

На емоционалната церемония присъства още актьорът Остин Бътлър, който изигра ролята на Краля на рока в биографичния филм „Елвис“ от 2021 г. Херцогинята на Йорк Сара Фъргюсън също произнесе реч, а сред музикалните звезди, които участваха с изпълнения, бяха Аксел Роуз и Аланис Морисет.

Поклонението в неделя беше отворено за обществеността и се предаваше на живо за тези, които не можаха да присъстват лично.

Кадри от службата в памет на Лиса Мари Пресли

Лиса Мари беше положена в Грейсланд, където са погребани още синът ѝ, баща ѝ и други членове на семейството, включително родителите на Елвис - Върнън и Гладис, и баба му Мини Мей. Там е поставена и мемориална плоча за брата близнак на Елвис, Джеси, който умира при раждането.

Лиса Мари Пресли, единствената дъщеря на Присила и Елвис Пресли, почина на 54-годишна възраст на 12 януари. Тя беше откарана по спешност в болницата след сърдечен арест в дома си в Калабасас, Калифорния.

„Присила Пресли и семейството на Пресли са шокирани и съсипани от трагичната смърт на тяхната любима Лиса Мари“, потвърди по-късно представител на семейството пред ET. „Те са дълбоко благодарни за подкрепата, любовта и молитвите на всички и молят за уединение в този много труден момент.“

Признаци на сърдечен арест

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти