Борбата за наследството на Пресли: Присила и близки на Лиса Мари в спор за последната ѝ воля

Преди два дни стана ясно, че Присила Пресли е завела съдебно дело, оспорвайки валидността на завещанието на покойната си дъщеря.

В отговор на това в сряда, когато единствената дъщеря на Елвис щеше да отбележи 55-ия си рожден ден, Джоел Уайншанкър, управляващ партньор в Elvis Presley Enterprises, говори за желанията на покойната певица по време на участие в Elvis Radio, предават от ET.

В интервюто той твърди, че Лиса Мари винаги е искала Грейсленд да остане при нейната дъщеря Райли Киоу (на снимката).

Присила и Лиса Мари Пресли
Снимка: Getty

Това значи, че вероятно предстои съдебна битка за наследството на Лиса Мари Пресли.

В молба до Върховния съд на Лос Анджелис адвокатите на Присила поставиха под съмнение автентичността на поправка от 2016 г., която я отстранява от тръста на дъщеря ѝ. Въпросната поправка представлява правен документ, който изпълнява функцията на завещание, ако не е съставено конкретно такова.

Според съдебния иск на Присила изменението от 2016 г. трябва да бъде отменено, а тя и внучката ѝ Райли трябва да бъдат посочени като съуправители на наследството на покойната Лиса Мари, предават от The Guardian.

Според Присила има няколко неща, които поставят под съмнение валидността на поправката. Освен това тя не е била уведомена за промените.

Адвокатите на Присила обясняват, че името ѝ е било изписано неправилно в документа и твърдят, че новата поправка не е нотариално заверена и липсват свидетели. Под съмнение е поставена и автентичността на подписа на Лиса Мари.

Присила и Лиса Мари Пресли
Снимка: Getty

Поради всичко това бившата съпруга на краля на рока настоява съдът да обяви поправката за невалидна и тръстът да се върне към версията си от 2010 г., която поставя Присила и Бари Сийгъл начело.

Дъщерята на Елвис Пресли наследи 100 милиона долара от покойния си баща през 1993 г. В съдебно дело от 2018 г. обаче тя твърди, че от сумата са останали едва 14 000 долара, като обвини бившия си мениджър Бари Сийгъл за лошо управление на нейните финанси.

След смъртта на Лиса Мари на 12 януари, неин представител потвърди пред ET, че Грейсленд, имението на Елвис Пресли, ще остане при трите ѝ дъщери: 33-годишната Райли и 14-годишните близначки Харпър и Финли (на снимката).

Присила и Лиса Мари Пресли
Снимка: Getty

Припомнете си тук >>> Какво ще се случи с имението Грейсленд: мястото, в което почива семейство Пресли

По-късно стана ясно, че Райли и нейният покоен брат Бенджамин са били назначени за съуправители на тръста на Лиса Мари през 2016 г. Въпреки това тяхната баба Присила реши да оспори „автентичността и валидността“ на желанието на покойната си дъщеря.

„Когато Елвис почина, той остави всичко на малкото си момиченце, знаейки, че тя ще запази наследството му", каза вчера Джоел Уайншанкър. „А тя, независимо какво друго се е случвало в живота или кариерата ѝ, винаги е била загрижена за това кое е най-доброто за Елвис... независимо от това, което друг член на семейството [се опитваше да] направи.“

Той добави, че за Лиса финансовата изгода никога не е била на първо място. Според него тя е била „много сигурна и конкретна относно това на кого иска да остави наследството“, нещо, което той твърди, че е обсъждала с него „много пъти“.

Животът на Лиса Мари Пресли в снимки

„Това винаги са били Райли и Бен.“, категоричен е Уайншанкър. Според Уайншанкър има достатъчно „писмена информация“, която доказва намеренията на Лиса и факта, че не е имала колебания по въпроса.

„Всеки, който твърди нещо различно, не се интересува от Елвис, нито от Лиса, а със сигурност не е загрижен и за Райли."

Джоел не е първият човек, който се изказва в подкрепа на това Райли да поеме собствеността върху Грейсленд. След като Присила оспори завещанието на дъщеря си в съда, приятел на Лиса Мари се обяви против бившата съпруга на Елвис в изявление пред People.

„Намерението на Лиса беше много ясно. Тя наистина не смяташе, че Присила действа в неин най-добър интерес“, казва неназованият приятел пред изданието. „Лиса отказваше да мълчи, когато се възползваха от нея.“

На фона на всички тези спорове и противоречия вчера, на 1 февруари, Присила Пресли направи изявление в памет на своята дъщеря.

Днес щеше да бъде 55-ият рожден ден на Лиса. Желанието ми е да защитя трите си внучки и да запазя семейството си заедно“, каза Присила за ET. „От първия миг, в който я прегърнах, аз я защитавах, обичах и ръководех. Сърцата ни са разбити и трябва да се науча да живея без единствената си дъщеря.“

Тя завърши съобщението си, като благодари за подкрепата на феновете: „Ние наистина ви обичаме и чувстваме вашите молитви. Благодаря ви много, че сте така дълбоко загрижени за нашето семейство.“

Кадри от службата в памет на Лиса Мари Пресли

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти