Семейна война: синовете на Арета Франклин в ожесточен спор за наследството ѝ

Месеци след като Присила Пресли и внучката ѝ успяха да се помирят след упорити слухове за съдебни битки за наследството на Лиса Мари, друга семейна война разтърси шоубизнеса. А подобни истории, независимо от резултата, винаги оставят горчив вкус относно това, което се случва в семействата на покойните звезди.

Кралицата на соула Арета Франклин почина на 16 август 2018 г. след битка с рак на панкреаса на 76-годишна възраст.

арета франклин
Снимка: Getty

Впоследствие се оказа, че легендарната певица е оставила две различни неофициални ръкописни завещания, които са намерени в дома ѝ в Детройт, Мичиган. Това накара синовете ѝ да влязат в съдебна битка за нейното наследство.

Едната бележка, която има силата на завещание, е намерена в шкаф с дата юни 2010 г. За нея Тед Уайт II, третият син на Франклин, твърди, че е нейното истинско завещание. Написаното го посочва като съизпълнител на последната ѝ воля.

Кекалф Франклин и Едуард Франклин, вторият и четвъртият син на Арета, обаче смятат, че завещанието, открито в тетрадка под възглавница в дома, датиращо от март 2014 г., всъщност е окончателната воля на майка им. Според него Кекалф е съизпълнител и ще наследи имението на майка си за 1,2 милиона долара.

С първия си син Кларънс певицата забременява едва на 12-годишна възраст. Той се ражда през 1955 г. Две години по-късно тя ражда и второто си дете, Едуард. През 1964 г. Арета ражда и третия си син Тед от тогавашния си съпруг, а най-малкият, Кекалф, е роден през 1970 г. от връзката на певицата с нейния мениджър.

Твърди се, че Франклин не е искала да остави официално заверено завещание въпреки влошеното си здраве. Поради тази причина след смъртта ѝ нейните активи трябваше да бъдат разделени по равно между синовете ѝ. Откриването на завещанията девет месеца по-късно обаче предизвика противоречия по този въпрос.

арета франклин
Снимка: Getty

Сабрина Оуенс, която е племенница на Франклин, е човекът, който първоначално намира завещанията, и поема ролята на личен представител на певицата. По-късно тя се отказа от тази задача заради разрива в семейството. В момента позицията се заема от имотния адвокат Н. Е. Папасифакис от Мичиган, който е безпристрастен в спора.

Състоянието на Арета Франклин се оценяваше на 80 милиона долара към момента на смъртта ѝ, но впоследствие е намалено до малко под 6 милиона долара, предвид актуални оценки и неплатени с години данъци.

А заради двете спорни бележки, оставени от покойната певица, трима от синовете ѝ започнаха дело в наследствения съд на окръг Оукланд.

За най-големия, Кларънс, е известно, че има специални нужди и живее под настойничество в дом за подпомагане. Той не бе замесен в делото. Адвокатът на неговия настойник заяви пред BBC, че какъвто и да е резултатът, Кларънс ще получи процент от наследството.

Целта на делото, което започна в понеделник, бе да се определи дали документът от 2014 г. е валидното завещание. Написани на ръка и нечетливи, и двете бележки биха били недопустими в други щати, но законът на Мичиган има основание да ги приеме въз основа на други критерии.

арета франклин
Снимка: Getty

Вчера CNN предадоха, че последният подписан от Арета документ е бил приет за окончателното ѝ завещание от съдебните заседатели. Той се произнася в полза на двамата ѝ синове, Кекалф и Едуард Франклин.

Третият ѝ син Тед обаче твърди, че ръкописно завещание от 2010 г., което е намерено в шкаф и е в негова полза, трябва да разпредели нейното имущество.

И в двата документа се казва, че синовете ще поделят доходите от музиката и авторските права на майка си. Според завещанието от 2014 г. Тед няма да бъде изпълнител на наследството, а вместо него тази роля е определена за Кекалф. Тъй като документът е определен за валиден, това означава, че Кекалф и внуците на Франклин от негова страна получават дома ѝ в предградието Блумфийлд Хилс – който се оценява на над 1 милион долара – и автомобилите на звездата.

edna
Снимка: Edna.bg

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти