Писмо от Мерилин Монро

Мерилин Монро
Снимка: Thinkstock

Лична кореспонденция на Мерилин Монро, Джон Ленън и бившия президент на САЩ Дуайт Айзенхауер ще бъде продадена на аукцион, предаде БГНЕС.

Епистоларната сбирка е собственост на частен колекционер. Най-скъпо се очаква да бъде продадено писмо на Мерилин Монро, която тя пише в момент на отчаяние броени дни преди смъртта си.

Писмото е адресирано до ментора на актрисата Лий Страсбърг, създател на най-известната актьорска школа в САЩ, основана на методиката на Станиславски.

"Волята ми е слаба, нищо не успявам да изтърпя. Звучи шантаво, но мисля, че наистина полудявам. Заставам пред камерата - и концентрацията и актьорските ми умения ме напускат. А после се чувствам така, сякаш не принадлежа към човешката раса", пише Монро в писмото, което се очаква да бъде продадено за около 33 хил. британски паунда.

На аукциона ще бъдат предложени и писма от бившия американски президент Дуайт Айзенхауер до съпругата му Мами, както и писма на Джон Ленън до Пол Макартни, писани малко след разпадането на "Бийтълс".

Като цяло, очаква се на аукциона да бъдат изтъргувани около 3000 артикула - все писма и лични записки на знаменитости.

Освен вещи на различни знаменитости, на пазара на скъпи стоки вече се предлагат и диамантени дамски обувки.

Те са дело на дизайнера от Нова Зеландия Катрин Уилсън

Приказните токчета са в класически стил, покрити са с бели диаманти и дантела, което ги прави истинско произведение на изкуството (вижте ги тук и тук). 

За създаването на "Диамантени обувки" Уилсън е работила в сътрудничество с бижутерийна компания. Изработката е ръчна, със старателно лепене на всеки един скъпоценен камък по отделно.

"Исках да създам обувка, която да е истински дизайнерски лукс и в същото време да въплъщава фантазията за "Пепеляшка", обясни Уилсън. Цялата работа ѝ отнела около 50 часа.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти