"Това бяха сълзи от щастие": първите емоционални думи на Оряшкова след приключението "Игри на волята"

Мария Оряшкова е на 34 години и от Челопеч. Тя е десеткратна европейска шампионка по самбо и шест пъти носителка на световната титла. Оряшкова е републиканска шампионка и вицешампион на Европа по джудо, републиканска шампионка по борба и републиканска и европейска шампионка по сумо. Има докторантура в направление “Спорт” в Национална спортна академия. Не харесва егоцентрици и дървени философи.

Оряшкова напуска "Игри на волята" след драматична елиминационна битка срещу Мартин - Елвиса. Тя прекрати спортната си кариера на Арената:

ВЪПРОС: Как се почувства след загубата ти на Арената?

ОТГОВОР: След загубата на Арената днес бях много емоционална, защото плачех от радост. Не съм помисляла за загубата - да ме е яд или да чувствам някакъв негативизъм в себе си. Разплаках се, седнах на пясъка и просто исках като фотоапарат да запечатам всеки един момент от Арената, всяко едно кътче и всеки един сантиметър. Исках да остане в съзнанието ми завинаги. Това бяха сълзи от щастие.

ВЪПРОС: Какво те накара да вземеш решението да се оттеглиш от професионалния спорт?

ОТГОВОР: Трябваше да взема много трудно решение дали да спра със спортната кариера и вече го бях взела за себе си. Споделих го за първи път тук. Знам, че ще трябва да се сблъскам и навън, но не се страхувам и от това.

ВЪПРОС: Как се почувства, когато екипът те аплодира?

ОТГОВОР: Когато екипът ме аплодира усетих топлината, усетих невероятните думи, енергията на Арената, усетих всичко как настръхва по тялото ми и си казваш: “Не беше напразно всичко това”.

ВЪПРОС: Какво е мнението ти за постъпката на Ситнилска?

ОТГОВОР: Знам, че ще стане много скандално. Не искам да плюя по другите спортисти. Ние сме като едно семейство. Знам, че много хора ще бъдат разочаровани. Предпочитам да не коментирам това нещо, а да оставя на другите да преценят.

Най-емоционалните моменти на Мария Оряшкова в "Игри на волята"

ВЪПРОС: Смяташ ли, че трябва да иска прошка от зрителите?

ОТГОВОР: Смятам, че всички Амазонки трябва да искат прошка на зрителите, на хората, защото ние бяхме едно племе и независимо, че имаше един виновник, всички бяхме част от това нещо. Така че, ще поискам прошка на всички, които бяха засегнати или бяха разочаровани от нас.

ВЪПРОС: Ако трябваше да останеш на самотен остров с трима от участниците, кои биха били те?

ОТГОВОР: Ако трябваше да остана на самотен остров с някои от участниците... това ще са Виктория, Момчил и може би.... Вили. Не я познавам, но просто искам да си поговорим и знам, че е много силна, много борбена и знам, че много неща мога да науча от нея.

ВЪПРОС: Като последната останала от Амазонките, какво би искала да кажеш на всички жени, които гледат?

ОТГОВОР: За първи път в "Игри на волята" имаше изцяло женско племе. Надявам се да сме оправдали очакванията на жените, че ние сме силни, че ще се справим, че колкото и да ни е трудно, никога няма да склоним глава. Надявам се повече жени да съберат смелост и да си подадат документите за следващия сезон. Жените имаме невероятни качества и Арената на "Игри на волята" е мястото, където можеш да ги откриеш и да ги докажеш. Да вдъхновиш и да дадеш пример, че може да бъдем силни. Не само физически, а и психически, емоционално... всячески.

ВЪПРОС: Има ли жена в "Игри на волята", която може да спечели?

ОТГОВОР: Има жена от останалите, която може да спечели и това е Виктория. Аз ѝ го пожелавам от сърце.

Най-емоционалните моменти на Мария Оряшкова в "Игри на волята"

 

Прочети също:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти