Когато се заблуждаваш, че е влюбен в теб: обречената любов на Брук Шийлдс към Джордж Майкъл

Представете си да сте влюбени в най-прекрасния, талантлив и мил мъж на света, но той да не може да отвърне на чувствата ви. Ужасно, нали? Именно това се случва с холивудската красавица Брук Шийлдс през 80-те, когато за кратко е във връзка с вокалиста на групата Wham! Джордж Майкъл, когато за жалост светът изгуби през 2016 г.

Актрисата вярвала, че е намерила истинската любов, когато започнала да излизаха с Майкъл през 1985 г. Запознала ги нейната майка Тери Шийлдс.

Първата им среща била на покрива на хотел в Чикаго. „Той си тръгна, без дори да се опита да ме целуне. Бях толкова трогната от това какъв истински джентълмен беше." – разказва Шийлс в мемоарите си „Имаше малко момиченце: Истинската история на майка ми и мен“.

По това време 22-годишната звезда от „Синята лагуна“ не е имала сексуална връзка, но се е почувствала готова за тази стъпка, когато опознала Майкъл. 

"Майкъл беше толкова мил с мен. Бях поразена, защото той беше толкова уважителен и не се чувствах притисната.“ – споделя тя. 

Актрисата била впечатлена от това колко „търпелив“ е певецът, когато ставало дума за секс. „Никой никога не е искал да се движим толкова бавно. Това трябва да е любов.“ – разказва Брук за мислите си по това време.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GK (@gilbertkann)

Двамата излезли на още няколко срещи преди да се разделят. Една вечер, докато били в лимузина след парти на изпълнителката Грейс Джоунс, Шийлдс си помислила, че е напът да загуби девствеността си от Джордж, но вместо това той я погледнал в очите и казал: „Мисля, че трябва да си дадем почивка. Трябва да се концентрирам върху кариерата си.” Това бил краят на връзката им, а младата влюбена дама била съкрушена.

В крайна сметка Брук осъзнава няколко години по-късно защо нещата между нея и Джордж не са потръгнали. Той разкрива, че е гей през 1998 г., след арест за непристойно поведение в обществена тоалетна в Бевърли Хилс.

„В онази епоха никой не признаваше, че е хомосексуален, а той беше секс символ."  отбелязва Шийлс години по-късно в биографията си.

Актрисата също признава, че връзката им е била "определено едностранчива".

През 2004 г. Джордж Майкъл говори пред списание GQ за отношенията му с жените докате е бил част от Wham!: „Спях с жени доста често в Wham! дните ми, но никога не съм чувствал, че това може да се развие във връзка, защото знаех, че емоционално съм гей мъж."

„Не исках да се обвързвам с тях, но бях привлечен от тях. Тогава се засрамих, че може би ги използвам." – признава той.

„Много е трудно да се гордеете със сексуалността си, когато тя не ви е донесла никаква радост, но след като сте намерили някого, когото наистина обичате, не е толкова трудно“, казва певецът пред Huffington Post през 2009 г. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alexandra (@alexandra_yog)

След краткия си романс с Брук Шийлдс, Джордж открито започва да излиза с мъже. Първата любов в живота му беше бразилският дизайнер Анселмо Фелепа, който почина от заболяване, свързано със СПИН през 1993 г. По-късно певецът имаше връзка с бизнесмена Кени Гос, а до смъртта си през 2016 г. беше романтично свързан с известния фризьор Фади Фаваз.

Междувременно Брук се омъжи за тенисиста Андре Агаси през 1993 г., преди да се раздели с него шест години по-късно. Тя е щастливо омъжена за сценариста Крис Хенчи от 2001 г.

От модния подиум до големия екран: Брук Шийлдс през годините

Прочети също:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти