„Щях да съм лицемерка“: Брук Шийлдс призна защо проговори за изнасилването след 30 г.

През последните години много познати лица от киното проговориха откровено за преживяно в миналото сексуално насилие. Докато все повече звезди се осмелиха да разкрият каква е понякога цената на успеха в Холивуд, някои хора започнаха да задават един въпрос: „Защо сега?“

В предстоящия си документален филм, “Pretty Baby: Brooke Shields”, 57-годишната Брук Шийлдс също разкрива, че е била сексуално насилена от холивудски изпълнителен директор преди повече от 30 години.

Припомнете си цялата история тук >>> „Чудо е, че оцелях“: Брук Шийлдс с болезнена изповед за преживяно сексуално насилие

Вчера актрисата присъства на премиерата на „Pretty Baby: Brooke Shields“ за Netflix в Ню Йорк, където разговаря с Рейчъл Смит от ET за своя откровен и емоционален филм, както и защо сега е било точното време да се разкрие своите преживявания и травми.

брук шийлдс
Снимка: Getty

Тя подчерта колко важно е човек да осъзнае и да се помири с това, което се е случило, преди да го направи публично достояние. А понякога изглежда този процес може да отнеме десетилетия.

„Беше време за това заради екипа [на филма], заради възрастта на децата ми и заради цялата работа, която свърших, за да намеря наистина вяра и увереност в себе си“, сподели Шийлдс.

„На моята възраст сега това е различно време, различна епоха и бях готова да споделя [моята история], готова да бъда брутално честна“, каза Шийлдс. „Иначе нямаше да е автентично и щях да съм лицемерка. Просто мисля, че всичко това е важно.“

брук шийлдс
Снимка: Getty

В документалния филм – чиято премиера беше на филмовия фестивал Сънданс през януари – 57-годишната актриса си спомня мъчителното преживяване, което според нея се е случило по време на период, когато се опитвала да си намери работа в Холивуд.

Тогава тя е сексуално насилена от „вътрешен човек в индустрията“. Изнасилването се случва малко след като е завършила Принстън.

Размишлявайки за пътя, който е трябвало да измине, за да разкрие този болезнен епизод от живота си пред света, Шийлдс обясни пред ЕТ:

брук шийлдс
Снимка: Getty

За мен това не е въпрос на смелост, по-скоро става дума за това да преработиш всичко... и да се примириш с това, и да го приемеш.“

За нея е било важно да разкаже своята история, защото иска да покаже на всички, станали жертва на насилие, че не трябва да се чувстват сами.

Що се отнася до това какво послание би дала на по-младото си аз - когато е била дете актриса - Шийлдс обясни, че просто би казала: „Дай си почивка“.

“Pretty Baby: Brooke Shields” носи същото заглавие като противоречивия филм от 1978 г., в който Шийлдс е на 12 години и играе младо момиче, израснало в публичен дом в Ню Орлиънс и изправено пред сексуална експлоатация.

Прочетете повече тук >>> Да пораснеш твърде рано: Брук Шийлдс за изнасилването и живота с майка алкохоличка

Автобиографичният филм изследва болезнени моменти от живота ѝ, като поставя въпроса за цената на успеха и красотата.

„Родена съм с това лице. Мисля си за нещата, които можеха да се случат, ако нямах тази красота.“, разсъждава Брук в кадри от филма, които можем да видим в трейлъра. „Но сега вече сякаш ми е позволено да съм човешко същество.“

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти